banner137
banner25

Milletvekili Aksal “PCR testinin pahalı olduğunu biliyorum!”

Ak Parti Edirne Milletvekili ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı Dr.Fatma Aksal aşı uygulamasında Edirne’nin en başarılı il olduğunu ve bunun paralelinde vaka sayısındaki düşüş hızıyla da en başarılı iller arasında yer aldığını söyledi.

Dünya’da birçok insanın aşı olmak için sıra beklediğini ancak bazı kişilerin aşı vurulmak için aldıkları randevuya riayet etmediklerini üzülerek gördüğünü belirten Milletvekili Dr.Fatma Aksal “buradan bir de çağrım olacak. Bilindiği gibi özellikle Biontech aşısı hatırladığım kadarıyla eksi (-) 72 derecede ve onun çözülmesi gerekiyor. Bazı vatandaşlarımız üzülerek söylüyorum aşı randevusu sırası alıyorlar ama aşı olmaya gitmiyorlar. Türkiye'de aşı uygulamasında çok iyi gidiyoruz ama dünyada bir tane bile aşı olmamış ülkeler var. Dünyada aşı olmak için bu kadar insan beklerken bir doz aşıyı bile zayi etmemiz ne vicdana ne de hiç bir şeye sığmaz. Kendisi, ailesi sevdikleri ve toplumun sağlığı için herkes aşısını olmalı. Bu konuda duyarlı olalım” diyerek Türkiye'de aşı konusunda en duyarlı il’in şu anda Edirne olduğunu ve bu konuda Edirneliler'e teşekkür ettiğini belirterek “kişi başına nüfusa göre en çok aşı uygulanan il Edirne”dedi

Türkiye genelinde hedefin 750 bin kişiyi, aşılamak olduğunu belirten Aksal “Ay sonuna kadar toplumsal bağışıklığı sağlamış rakamlara ulaşmayı planlıyoruz. Üniversite öğrencilerimizi de aşılayıp üniversitelerimizi, okullarımızı açacağız”ifadelerini kullandı.

Edirne esnafının sıkıntılarını bildiğini ve Ankara’da bu konuda temaslar sağladığını da belirten Aksal; özellikle Bulgaristan’dan gelecek olan turistlerin PCR testi ücretlerinin yüksek olmasından dolayı gelmek istemediğini bildiğini ve yapılan girişimlerle PCR test ücretini 170 TL’ye düşürttüklerini belirtti.

Sınır kapılarında alınan tedbirlerin iki ülke arasında alındığını ancak komşu Bulgaristan’ın AB üye ülkesi olmasından dolayı hassas davrandığını belirten Aksal “sınır kenti olmanın dönem dönem verdiği avantajları olduğu gibi dezavantajlarını da yaşıyoruz. Bulgaristan'dan Edirne'ye çok ciddi ziyaretçi geliyordu. Edirne esnafımıza çok ciddi katkıları oluyordu. Bu pandemi sadece Türkiye'nin aldığı kararlarla değil Bulgaristan Avrupa Birliği ülkesi hem kendi kuralları var hem de Avrupa Birliği'nin aldığı kararlara uymak zorunda. Türkiye olarak bizim de vatandaşımızı korumamız gerekiyordu. Bazı önlemler aldık sınırlarımız kapandı ama biz bir an önce Bulgarların Türkiye'ye gelmesini istiyoruz”dedi.

Ucuz PCR testi için çabaladıklarını ancak bakanlığın uyguladığı fiyat tarifesinin geçerli olduğunu belirten Aksal;güvenilmeyen PCR testi uygulamasının söz konusu olamayacağını kaydetti.

“PCR testinin pahalı olduğunu biliyorum” diyen Aksal “özellikle Bulgaristan'da daha da pahalı.Uzun süredir daha ucuz PCR testi gündemde. Sağlık Bakanımızla da defalarca görüştüm. Bir yandan en ekonomik olan aşıyı insanlara sağlamak ama öbür yandan da aşının güvenirliliği çok önemli.Söz konusu olan insanlarımızın sağlığı.Dikkat edilmeli güvenilmeyen bir PCR testinin uygulanması mümkün değil. En son Sağlık Bakanımızla görüştüğümde çalışmaların sürdüğünü, PCR testinin daha hızlı PCR testi çalışmalarının devam ettiğini ama şu an için dünyada kabul görmüş Türkiye'de kabul edilecek böyle bir PCR olmadığını özel hastanelerde yapılan PCR testi daha ucuzlatıldı 170 Lira'ya düştü”ifadelerini kullandı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30