banner78
banner25

Milletvekili Aksal "ben müsterihim!"

Edirne’de devam eden ve yeniden durağan bir döneme giren alt yapı çalışması ile ilgili Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın krediyi engelleyenler yönünde isim vermeden eleştirdiği AK Parti Edirne Milletvekili Dr.Fata Aksal’dan geçte olsa cevap geldi.

Gazetecilerle bir araya gelen ve gündeme dair değerlendirme yapan Aksal; “ben müsterihim”diyerek alt yapı kredisini engellemek değil bilakis çıkması için açıkça destek veren kişi olduğunu Recep Gürkan’ında temel atma töreni sırasında edilen teşekkürlerle defaten söylediğini ifade etti.

Edirne Milletvekili olarak Edirne’ye yapılacak her türlü yatırımı siyasi ayrım gözetmeksizin desteklediğini ve desteklemeye devam edeceğini belirten Milletvekili Aksal, Edirne alt yapısı için 170 milyon TL kredi için anlaşıldığını ve 130 milyonluk dilimin 2020 yılında kullanıldığını, kalan 40 milyonun ise 2021 yılında verildiğini kaydetti.

Aksal açıklamasında “öyle vekil istedi diye kredi verilmiyor”diyerek “her belediyenin belli bir kredi limiti var bu limiti kullanıyorlar. Biz belki biraz işi hızlandırıyoruz, belki işi biraz kolaylaştırıyoruz. Ak Partili belediyeler de canının istediği kadar kredi kullanamıyorlar. Havsa belediyesi Ak Partili bir belediye. Bugüne kadar İller Bankası’ndan hiç kredi kullanmadı. Çünkü kredi limiti yok. Kullanabileceği kredi yok. Keşan belediyesi, 40 milyon civarında kredi kullanabiliyordu o kadarını kullanabildi. Ama bizim öyle bir gücümüz olsa ben eminim ki Keşan belediyesi çok daha fazlasını kullanmak ister. Her belediyenin bir limiti var, Edirne belediyesinin de İller Bankası’ndan kullanabileceği bir kredi limiti var. Zaten Recep Gürkan, altyapı kredisini istediğinde 170 milyon için anlaşmışlardı İller Bankasıyla. O gün yaptığı ihaleye göre, 2019 seçimlerinden önce, dönem sonunda yapmıştı ihaleyi. İller Bankası’yla 170 milyonluk bir kredi için anlaşmıştı. Bu kredinin bir kısmını 2020 yılında kullandı 130 milyonu, geni kalan 40 milyonu da 2021 yılında kullandı”dedi.

Recep Gürkan’ın açıklamalarına değinen ve sürekli olarak “malum kişi” veya “bazı eller”gibi ifadeler kullandığını bununda kendisini üzdüğünü belirterek “ben üzülerek bakıyorum; geçenlerde yine açıklama yapıyor ve diyor ki biz 2021 yılında sadece 40 milyonluk kredi kullanabildik diyor. Malum nedenlerden dolayı diyor. O malum nedenler nedir, ama ben müsterihim. Zaten kredinin tamamı 170 milyondu, 2021 yılı için geriye kalan 40 milyondu, onu da 2021 yılında kullandı. Sanıyorum şimdi meclisten tekrar İller Bankası’ndan altyapı için borçlanma yetkisi istedi. Yine gider talebini yapar, İller Bankası da değerlendirir. Eğer kullanabilecek kredi limiti varsa kullanır. Edirne hepimizin. Gönlüm ister ki Edirne’nin her yerine hizmetin gelmesini en az onlar kadar isterim. Bunun için de gece gündüz mücadele ediyoruz. Belediyenin yapması gereken işleri bile Edirne’de hükümet olarak yapalım, sonuçta Edirne bizim diyoruz. Selimiye Meydanı 8 yıldır mezbelelik haldeydi. Bakanlık eliyle şimdi yapıyoruz, helal olsun tabii ki yapacağız. Biz Edirne’ye hükümetin imkanlarını ne kadar getirirsek o kadar güzeldir”ifadelerini kullandı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın çeşitli nedenlerden dolayı Selimiye Meydan Projesini 2 yıl geciktirdiğini söyleyen Aksal “Selimiye Meydan projesi için çok çaba sarf ettim, Recep Gürkan’a verin projeyi yapalım diye 2 yıl çaba sarf ettim. Seçim öncesi söz verdi ama bir türlü o proje için, ‘birileri projenin 5 ay gecikmesine sebep oldu’ diyor. Sormazlar mı, Selimiye Meydanı’nın da 2 yıl gecikmesine siz sebep oldunuz. Yazık günah değil midir?”dedi.

Edirne’nin en önemli sorunlarından birinin altyapı sorunu olduğunu belirten Aksal “Altyapı işi de belediyenindir. Başkan eminim bu konuda bir planlama yapıyordur. Meclisten de kredi için destek aldı, gider İller Bankası’ndan desteğini ister, kredi limitine bakarlar. Ama işte kredim engellendi, birileri engelledi diye imalarda bulunuyor. Sayıştay raporu bir çıkıyor Edirne Belediyesi kendi imkanlarının çok üzerinde harcama yapmış. Birileri engel oluyorsa biz bu harcamayı nasıl yaptınız? Demek ki birileri engel değil ciddi destek olmuş. Biz yine destek oluruz”diyerek Altyapı konusunda yapılan işin ortada olduğunu, Edirne’de yaşadığı ve yolların sokakların halini gördüğünü belirterek “Yapılan iş doğru yapılıyor diyorsa, elini vicdanına koyup takdiri Edirnelilere bırakıyorum”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30