banner78
banner25

Mikrofinans Şubesi törenle açıldı
Edirne Valisi Hasan Duruer, ''Roman vatandaşlarımızın refah seviyelerinin yükseltilmesi için ciddi gayret göstereceğiz'' dedi.
Vali Duruer, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen Edirne Mikrofinans Şubesi açılış töreninde yaptığı konuşmada, mikrokredi kullananların, cüzi paralarla çok büyük mucizeler gerçekleştirdiklerine şahitlik edenlerden biri olduğunu söyledi.
Mikrokredi konusunda valilik olarak desteğe her zaman hazır olduklarını ifade eden Duruer, ''Valilik olarak Roman vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu bilmelerini arzu ediyorum. Roman vatandaşlarımızın kültürel, sosyal, ekonomik ve sportif sahalardaki çalışmalarına yardımcı olacağız. Roman vatandaşlarımızın refah seviyelerinin yükseltilmesi için ciddi gayret göstereceğiz. Mikrokredi konusunda da sıkıştıkları her noktada destek vereceğimizi söylemek istiyorum'' diye konuştu.
AK Parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu da mikrokredi çalışmasının Edirne milletvekilliği sürecinin en anlamlı çalışmalarından biri olduğunu belirtti.
Roman vatandaşlara, çocuklarının eğitimine özen göstermeleri konusunda tavsiyede bulunan Müezzinoğlu, ''Çocuklarınızı ne pahasına olursa olsun okutun. İster yerel yönetici, ister merkezi yönetici eğitimin yanında olmak zorunda ve evlatlarınızın daha iyi noktalara gelmesinde her türlü desteği vermek durumundayız'' diye konuştu.
Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu da belediye olarak bütün mahalleler gibi Roman mahallelerine de canı gönülden ve sonuna kadar yardım ettiklerini dile getirdi.
Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül ise yaklaşık 175 ülkede mikrofinans uygulamasının yapıldığını, 135 milyon insanın fiili olarak bu krediyi aldığını söyledi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2003'te 6 kişiye 500'er lira vererek mikrokredi uygulamasını Diyarbakır'da başlattığını hatırlatan Akgül, ''Bugün itibarıyla 65 ildeki 92 şubede 62 bin mikrokredi üyesi var. Bunlardan 53 bin kişiye kredi verme potansiyelimiz var. 9 bin kişi kredi almayı bekliyor. Ulaştığımız aile sayısı 62 bin. Ulaşmamız gereken aile sayısı 3.5 milyon. Bizim bu uygulamamız gibi diğer uygulamaların ve kuruluşların işin içerisinde olması ve insanlara bu şekilde katkı sağlamasının daha faydalı olduğunu düşünüyorum'' şeklinde konuştu.
Rotary 2420. Bölge Vakfı Başkanı ve Darülaceze Vakfı Genel Sekreteri Fatih Recep Saraçoğlu da İstanbul'da 4 mikrofinans şubesi açtıklarını, 5. şubenin Edirne'de açıldığını belirtti.
''Gerçekten yoksulluğu azaltmak, ekonomik kalkınmayı sağlamak için yeryüzünde bulunmuş en iyi iş fikri olarak mikrokrediyi görüyoruz'' diyen Saraçoğlu, ''Ne yoksulluk, ne sıkıntı, ne az gelire sahip olmak hiçbirimizin kaderi değil. Hepimizin bu dünyanın nimetlerinden en iyi şekilde yararlanma hakkımız var'' dedi.
Edirne Roman Derneği Başkan Yardımcısı Bahattin Ulusoy da destek verilmemesi halinde Edirne'nin mikrofinans alanında diğer ilerden geri kalabileceğini ifade ederek, ''Üzülmemek için baştan önlem alınması gerektiğini düşünüyorum. Yer temini konusunda verilecek destekle 100 sabun üreten kadın, 50 süpürge üreten kadın ve el işleriyle ilgili üretim yapan kadınlarımızın İstanbul'da satış yapacağının garantisini veriyorum'' diye konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Duruer, milletvekili Müezzinoğlu ve protokol üyeleri tarafından üyelere kredileri dağıtıldı.
Tören, kredi kullanan üyelerin ürünlerinin sergilendiği stantların gezilmesiyle sona erdi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30