banner78
banner25

MHRS mağduriyet yarattı!

14 Mart ve 15 Mart tarihlerinde iş bırakacakları söylenmesine rağmen Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS)’den veya 182’den bu tarihe verilen randevular en çok vatandaşı mağdur etti.

Türk Tabipler Birliği’nin talepleri yerine gelmediği için iki günlük iş bırakma eylemi yapacaklarını günler öncesinden duyurması, bu durumu Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere, İl Sağlık Müdürlükleri ve Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) vatandaş mağdur olmasın diye bildirmelerine rağmen randevu verilmesi, vatandaş ile sağlık çalışanını karşı karşıya bırakmaya çalışıldığı yorumlarına neden oldu.

Günler öncesinden aldıkları randevuya karşın Edirne Sultan 1.Murat Devlet Hastanesine gelen vatandaşlar hekimlerin bakmadığını öğrenince tepkilerini dile getirdiler. Zaman zaman gerginliklerin yaşandığı hastanede hastane güvenliği durumu kontrol altına almakta güçlük çekti.

Edirne’nin uzak ilçeleri olan Keşan,Uzunköprü,Enez’den gelen bazı vatandaşlar sağlık çalışanlarının iki günlük eyleminden haberlerinin olmadığını, bu konuda kendilerine bir bilgilendirme yapılmadığı ve randevularının iptal edilmediğini ifade ederek tepki gösterdiler.

Kendilerinin uzun yoldan geldiğini ve güçlükle randevu aldıklarını belirten vatandaşlar “şimdi bir daha ne zaman yeni randevu alacağız bilemiyoruz. Randevu 15-20 gün sonraya veriyor. Almak içinde 3-4 gün bekliyoruz. Biz bu sürede ne yapacağız? Allah kolaylık versin”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30