banner78
banner25

MHP'ye tepki gecikmedi!

MHP İl Başkanı Zakir Tercan’ın CHP ile ilgili yaptığı açıklamalara CHP saflarından tepki gecikmedi ve CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı Zakir Tercan’ın Ayasofya ağzı ile konuştuğunu kaydetti.

MHP İl Başkanı Zakir Tercan’ın düzenlediği basın toplantısında CHP’nin beddualı bir parti yakıştırmasına “beddua ağır bir kelime olmuş diyen CHP İl Başkanı Pekcanlı “Zakir Başkan Ayasofya ağzıyla konuşuyor. Beddua ağır bir kelime. Bu partinin kurucuları arasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk var, kurucu liderimiz İsmet İnönü var, Bülent Ecevit var İttifak ortaklığı yaptıkları. Çok ağır kelimeler, beddualı bir parti olması. Biz kökümüze, atamıza, partinin kurucularına altı ilkemize sahip çıkan politikalarımızı yapmaya devam ediyoruz. Onlar istedikleri iftiraları atmakla serbestler ama onlar kurucu liderlerini kitaplarında yazmayan 9 ışığın hiçbir bağlayıcı veya kendi partilerinin simgesi olmuş ilkelere hiçbir uyan tarafları yok”diyerek açıklamaları haberlerden takip ettiğini ifade etti.

2019 seçimlerine dikkat çekerek “Cumhur ittifakını biliyorsunuz Osman Öcalan’ı devletin kanalına çıkarmaları, Apo’nun mektubunu okutmaları rahmetli Alparslan Türkeş’in çok istedikleri bir parti düzeyinde mi Milliyetçi Halk Partisi birazda aynaya bakıp konuşsun. Yunanlıların neredeyse Ege’de bayrak dikmediği ada kalmadı. İttifak ortakları ile beraber hareket ettikleri dönemde Zakir Bey bunlara ses çıkarmış mı? Veya Süleyman şah türbesi oradan oraya gezdirdikleri zaman Suriye’de Zakir bey veya Milliyetçi Hareket Partisi bunlara ses çıkarmış mı? Kalkıp Cumhuriyet Halk Partisi beddualı bir hareket olarak görüyorlar”ifadelerini kullandı.

MHP’nin ülke gündemine dair açıklamalarının olmadığını ve vatandaşın sorunlarıyla ilgilenerek gündeme taşımadıklarını ifade eden İl Başkanı Pekcanlı “Günümüz şartlarında biliyorsunuz akaryakıt fiyatları, enerji fiyatları, elektrik fiyatları bunlarla ilgili Milliyetçi Hareket Partisinin yaptığı bir açıklama, Zakir Bey’in yaptığı bir açıklamayı gördünüz mü arkadaşlar? Yani basın toplantısı yapıyorlar baktım haberi izleyince geçmişe dönük sadece Cumhuriyet Halk Partisine işte bunlar HDP ile beraber. Bunlar bunlarla beraber yaptıkları siyaset bu. Yani siyaset üretemeyen bir yapıları var”diyerek Edirne’deki taşkilatıda eleştirdi. “Çiftçiyle ilgili hiçbir şey söylemiyorlar”diyen Pekcanlı “bugün gübre atıyor çiftçilerimiz yarın diğer gün ayçiçeği ekmeye başlayacaklar. Ne sıkıntılarda olduklarını bilmiyorlar veya biliyorlar ses çıkartmıyorlar. Mazot fiyatları ile ilgili hiçbir şey söylemiyorlar. Yani daha geçtiğimiz günlerde bebek bezinden KDV’nin kaldırılması ile ilgili kanun teklifi verildi. AKP MHP oyları ile reddedildi. Parlamento parlamenter sistemde mevcutta parlamentonun seçilmişlerin yarısını kadın olması ile ilgili eşitlik ile ilgili Cumhuriyet Halk Partisinin teklifi oldu. MHP AKP oyları ile reddedildi. Nitekim muhtarlarla ilgili yetkilerin artırılması, gelirlerin artırılması ilgili CHP’nin teklifi oldu. AKP MHP oylarıyla bunların hepsi reddedildi. Esnaf ve sanatkarların sorunlarının araştırma önergesi verdi CHP, MHP ve AKP oyları ile reddedildi. Sayın başkan bunlarla ilgili hiçbir yorum yapmıyor. Mesela elektrik ve doğalgaz da indirim talebi geldi CHP’den ama yine AKP ve MHP oyları ile reddedildi. Birden fazla maaş alan bürokratlar var biliyor sununuz bunlarla ilgili CHP önerge verdi mecliste yine MHP ve AKP’nin oyları ile bunlar mecliste kabul edilmedi”dedi.

CHP’nin 6 ilkesinin belli olduğunu ve kimin yakın zamanda beddualı olup olmayacağını göreceklerini belirten Pekcanlı “kalkmış siyaset türetemeyen MHP’nin İl başkanı kalkıp CHP’ye işte terör örgütüne yardım ve yataklıkla suçluyor. Mecliste biliyorsunuz sürekli CHP’nin fetö’nün siyasi ayağını araştırmaları ile ilgili önergeleri var. Kendi oylarıyla reddediliyor mecliste. Veya 10 bin dolar siyasetçi, 10 bin dolar mafyadan, 10 bin dolar maaş alan siyasetçi kim diye CHP ve ittifaklarımızla beraber sorduğumuzda MHP ve AKP’nin oylarıyla reddediliyor. Şimdi kalkmış MHP’nin İl başkanı CHP’ye bu tarz terör örgütleriyle bir araya getirmeye çalışıyor. Bizim 6 ilkemiz bellidir soyumuz bellidir, kimin de beddualı olduğunu tüm ülke yakında görecek zaten”ifadelerini kullandı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30