banner78
banner25

MHP Antalya Milletvekili Başkan "Yunanistan Amerika tarafından kullanılıyor!"

MHP'nin "Adım Adım 2023 İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma" programı dahilinde Edirne’ye gelen Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan köy ve ilçe gezileri sonrasında İl Başkanlığı’nda gazetecilerle bir araya gelerek gündemi değerlendirdi.

Milletvekili Başkan; özellikle son dönemde gerinle Türkiye Yunanistan ilişkilerine değinerek Yunanistan’ın Amerika tarafından kullanıldığını ve sonrasında yalnızlığa mahkum edileceğini ifade etti.

Öte yandan Türkiye’nin uluslar arası alanda çıkarları gözetildiğinde siyaseten ortak hareket edilmesi gerektiğini ve CHP’nin bu konuda hükümeti yalnız bırakarak sürekli şikayet eden bir tavır içinde olduğunu hatırlattı ve CHP’nin silkelenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Coşkun, Murat Turna ve İlknur Fidan ile birlikte Edirne’ye gelerek köy ziyaretleri yaptıklarını, Lalapaşa, Süloğlu, Havsa ve merkez ilçe ziyaret sonrasında Uzunköprü, Keşan, İpsala ve Enez’e giderek burada vatandaşlarla bir araya geleceklerini söyleyen Milletvekili Başkan; 1 yıldır sahadayız. 966 ilçe gezildi. 8 Ekim’de başladık. Her yeri gezip, anlatıyoruz sohbetler yapıyoruz. Sorunları yerinde dinliyor ve çözülmesi gerekenleri yerinde Vali veya Belediye kanalı ile çözmeye çalışıyoruz”dedi.

Yaklaşan seçim sürecinde “Aday belli karar net”sloganıyla çalıştıklarını anlatan Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan; “ biz 1.5 yıl önce adayımızı açıkladık ve Cumhurbaşkanımız adayımızdır”dedi.

Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan sorunlara değinen ve Amerikan’nın bölgede yaptığı askeri yığınağı değerlendiren Başkan “Son dönemde özellikle Türkiye ile Yunanistan ilişkilerini bozmak adına çok çaba sarf edilmekte. Nasıl Rusya ile Ukrayna arasındaki iki savaşı kızdırıp, geri çekilip nasıl ki Ukrayna'yı yalnız bırakan Avrupa ve Amerika iki gün sonra aynı şeyi yaptığında da Yunanistan'ı da yalnız bırakacakları aşikar. Bunlara biz dejavu diyoruz. Yaklaşık 100 yıl önce yine aynı şey gerçekleşmiş bütün İngilizler Fransızlar Amerikalılar Yunanistan’ı Türkiye üzerine salıp sonra da hepsi çekilmiştir. Ben buradan Yunan milletiyle Yunan siyasetçisi arasında ayrım yapmak istiyorum. Çünkü Yunan milletinin bu siyasetçileri ile aynı fikirde olduğuna inanmıyorum”diyerek Yunan hükümetinin seçimleri bahane ederek iktidarlarını bu sayede devam ettirme derdinde olduklarını kaydetti.

Yunanistan’ın Amerika tarafından işgal edildiğini belirten Bakan “bugün Yunanistan'ın neredeyse yüzde 10'u Amerika tarafından işgal edilmiştir. 9 tane üs’te Dedeağaç gitmiştir. Burnumuzun dibinde Gümülcine şuradan bizim bir saatte gittiğimiz alanlar tamamen Dedeağaç bölgemiz tamamen Amerika'nın kontrolüne geçmiştir ve buradan Amerika'yı gönderebilmeleri aslında Yunanistan için belki bunlar 2 sene de yerleştiler belki de 100 senede onları oradan çıkaramayacaklar. Ben Türkiye'ye karşı bu işin,yığınağın yapıldığını düşünüyorum ama sadece Türkiye'ye karşı bunun yapılmadığını,önümüzdeki dönemde Doğu Akdeniz'deki 55 trilyon dolarlık doğalgaz ve petrol yatakları hidrokarbon yataklarının ben elde edilecek gelir ile Amerika'nın pay sahibi olmak adına Yunanistan'ı işgal ettiğini de burada ifade etmek istiyorum”dedi.

Türkiye ile Yunanistan’ın komşu ülkeler olduğunu ve iyi ilişkiler içinde olmasının iki ülke çıkarına olduğuna dikkat çeken Başkan “Aslında Yunan milleti, Yunan devleti Türk devleti ile ilişkileri iyi olsa bugün Yunanistan havaalanları Almanların elinde,Limanları Çinlilerin elinde. Bugün sadece Yunanistan’ın geliri Turizm ve nakliyeden veya deniz nakliyatından elde edilen geliri var. Eğer hidro karbon yataklar Türkiye ile işbirliği içinde olsa Yunan halkı belki de 20 yıl 30 yıl sonra hiçbir ihtiyacı toplumun ihtiyacı olmayacak borç almaya ya da borçlarını kapatma imkanı olacak. Enteresandır dün Belçika'nın bir Bakanı diyor ki; ‘Yunanistan'a Yunanistan Dışişleri Bakanlığı diyor ki sizin iyi bir komşunuz güçlü bir komşunuz var diyor siz ne kadar şanslısınız’ diyor. Dendias böyle bakıp afallayıp kalıyor. Aslında şunu demek istiyor. Türkiye ile ilişkilerinizi düzgün yürüttüğünüz takdirde Yunan halkı da refaha daha kolay ulaşacaktır. O yüzden de sınırlara duvar örerek Türkiye ilişkilerini görerek bir yere varamayacağını da bilmesi gerekiyor. Biz 1922 yılında Yunanistan'da savaşa girdiğimizde yaklaşık Türkiye nüfusu da 10 milyondu. Yunanistan nüfusu da 10 milyondu. Türkiye'deki ilk nüfus sayımı 1927 yılında yapılmış olup o yılda da bizim nüfusumuz 13 milyon 697 bin civarındadır. Yani Yunanistan 85 milyon olmuş, güçlenmiş, o gün silahı olmayan, o gün imkanları olmayan bir ülke Kurtuluş Savaşı'nı gerçekleştirmişse bugün Yunanistan'ın bir sonrakini hesap etmesi lazım. Yunanistan'ın zenginliğinin ve geleceğinin refahının Türkiye ile dostluktan Türkiye ile işbirliğinden geçtiğini burada unutmamaları gerekiyor. Ama zorda kaldığında dedeleri nasıl ki Ege'de 9 Eylül'de biz onları Ege'ye soğuk sularıyla tanışmışlarsa önümüzdeki dönemde İnşallah buna tevessül etmezler”diyerek savaşın istenen bir şey olduğunu kaydetti ve “Türkiye'nin bir karış toprağını, bir çakıl taşını, bir çöpünü kim almak isterse de Türk milleti buna izin vermeyecektir”dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi CHP’nin ispiyoncu bir parti olduğunu da belirten Başkan “Türkiye Cumhuriyeti'ni dışarıya gidip de ispiyonlayan bugüne kadar geçmiş dönemde Cumhuriyet Halk Partisi'nin çok değerli, geçmiş dönemde Genel Başkanı ya da milletvekilleri hiçbir zaman Türkiye'ye geçmiş dönemde yabancı ülkelere gidip şikayet etmemişlerdir. Türkiye maalesef bugün onunla da karşılaşıyor. Cumhuriyet Halk Partisi benim de hemşerim olan aynı zamanda Antalya milletvekili Deniz Baykal dönemindeki Cumhuriyet Halk Partisi ile bugünkü Cumhuriyet Halk Partisini aynı konumda görmemiz mümkün değil. HDP ile çok yakınlaşmış siyaseti aynı olan bir Cumhuriyet Halk Partisi'ne yan yanayız. Size burada ifade etmek istiyorum ki; Milliyetçi Hareket Partisinin bir derdi vardır. Öncelikle ülkesinin bekası ülkesinin güvenliği. Güçlü bir ülkeniz yoksa güçlü bir devletiniz yoksa sizin varlığınızın zenginliğinizin de hiçbir kıymeti olmadığını da burada ifade etmek istiyorum”dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin silkinip Türkiye'nin gerçekleri ile yüzleşip ülkesinin güçlü olması adına çaba sarf etmesini beklediklerini söyledi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30