banner78
banner25

Meydan projesi için incelemelerde bulundu!

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin iba, uzun süredir kullanılamayan Selimiye Meydanı'nın, yeni yüzüyle Selimiye’ye, Edirne'ye ve ülkeye yakışır halde düzenleneceğinin müjdesini vermişti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürü Banu Aslan Can ve AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba yapımına başlanacak Selimiye Meydan Projesi kapsamında yerinde incelemelerde bulundu.
AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, geçtiğimiz günlerde Selimiye Meydan Projesi’nin hızlı bir şekilde başlayacağını duyurmuştu.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürü Banu Aslan Can, kısa süre içerisinde yapımına başlanacak olan Selimiye Meydan Projesi’ni yerinde incelemek amacıyla Edirne’ye geldi. Genel Müdür Can’a yapılan incelemede AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Turan Ateş, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Engin Öztürk ve Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Yusuf Şamiloğlu da eşlik etti. 
Can, Selimiye Meydanı’nı inceleyerek AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba’dan bilgi aldı.
“Cumhurbaşkanımıza Edirne halkı adına tekrardan teşekkür ediyoruz”
Edirne’de incelemelerde bulunan Can’a Selimiye Meydanı’nın şehrin kalbi olduğunu ilettiklerini söyleyen Başkan İba, kentin bu meydandan başladığını ifade ettiklerini söyledi.
Türk – İslam eserlerinin zirve eseri Selimiye Cami Meydanı’nın aynı zamanda UNESCO Dünya Kültürel Miras Listesi’nde bulunması nedeniyle dünya içinde çok önemli bir miras olduğuna değinen İba, “Böylesine büyük bir öneme sahip Selimiye Meydanı’nın uzun süredir atıl durumda olmasına gönlümüz razı değildi. Buradan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a Edirne’de yaşayan vatandaşlarımız adına tekrar teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.
“Selimiye Meydanı yeni yüzüyle Edirne’ye yakışır hale gelecektir”
 Şehrin uzun süre gündemini meşgul eden bu sorunun kısa sürede Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çözüme kavuşturulacak olmasının Edirne’de büyük bir sevinçle karşılandığını söyleyen Başkan İba, “Böylelikle uzun süredir kullanılmayan meydan, yeni yüzüyle Selimiye’ye yakışır hale gelecektir.  Altın üçgen denilen bu değerli alan bu meydan projesiyle daha da ilgi ve dikkat çekici hale gelecektir.” Dedi.
“Haziran’da Meydan Projesi’nin ihalesi yapılacak”
Başkan İba, ayrıca önümüzdeki ay içerisinde ihale işlemlerinin yapılıp Selimiye Meydan Projesi’nin çalışmalarına başlanacağının da müjdesini verdi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30