banner137
banner25

Memleket partisi köpek maması dağıttı!

Her yıl 4 Nisan günü kutlanan “Dünya Sokak Hayvanları Günü” nedeniyle Memlekete Partisi yönetimi Saraçlar Caddesi üzerinde stant açarak vatandaşlara köpek maması dağıttı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan Parti Yönetim Kurulu üyesi Selvi Öztaş “Bilindiği üzere her yıl 4 Nisan Günü, sokaklarda yaşam mücadelesi veren hayvanların durumuna dikkat çekerek farkındalık oluşturmak amacı ile "Dünya Sokak Hayvanları Günü” olarak kutlanmaktadır.Ancak; dünya üzerinde milyonlarca sokak hayvanı açlıkla, barınma sorunuyla, insanlar tarafından istismarla ve şiddetle karşı karşıyayken, bugünü bir "kutlama günü” olarak değil, katledilen binlerce sokak hayvanının anısına bir "anma günü” olarak değerlendirmek en doğrusu olacaktır”dedi.

Ülkemizde; yürürlükte olan ve hayvanların yaşam hakkını korumak için çıkarılan 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na dikkat çeken ve bu yönde eleştirisini yapan Öztaş “ 5199 sayılı kanun ne yazık ki hayvanların hakkını korumanın çok gerisindedir. Hayvanların yaşam hakkının korunduğunu söyledikleri bu kanunun yetersizliğinden dolayı; hemen her gün sokaklarda şiddet gören, istismara uğrayan, katledilen hayvanlarımız vardır.Biz, Memleket Partisi Edirne il Teşkilatı olarak; yaşam hakkının her zaman yanında olduğumuzu söylüyoruz."Onlarla birlikte yaşanacak bir dünya mümkün!” diyoruz.Ve sizlere söz veriyoruz!Memleket Partisi iktidarında; Hayvanların "duygulu varlıklar” olduğunu yasada açık bir şekilde tanımlayarak, onların yaşam hakkını "Anayasal Güvence” altına alacağız.Sahipli/sahipsiz hayvan ayrımını kaldırarak, hayvanlara yönelik işlenen fiillerin cezalandırılmasında eşitlik sağlayacağız”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30