banner78
banner25

Maraton’un galibi Mestan Turan oldu!

Türk Yunan Bulgar Dostluk Grubu Derneği (TUYUB) tarafından bu yıl 6.’sı düzenlenen ve “Çevre ve Sıfır Atık” temasıyla koşulan Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu Selimiye cami ön kısmında bulunan Mimar Sinan caddesi üzerinden start aldı.

21 km’lik iki ayrı parkur şeklinde koşulan yarı maraton Yunanistan’ın Kastanies sınır kapısından dönülerek tamamlandı.Bin 47 sporcunun kayıt yaptırdığı maraton yaklaşık 2 saat 30 dakika sürdü.

Yarışmanın startını Edirne Valisi Ekrem Canalp verdi.Start öncesi saygı duruşundan bulunularak İstiklal Marşımız sporcular tarafından hep bir ağızdan okundu.

Selimiye cami önünden başlayarak kentin tarihi dokusu dahilinden koşulan yarı maratonda Türkiye’nin batıya açılan kara sınır kapısı olan ancak yaşanan mülteci krizi sonrasında kapanan ve halen açılmayan Yunanistan’ın Kastanies sınır kapısından dönülerek tamamlandı.Daha önceki yarışlarda Yunan gümrüğü iç kısmından dönülen yarışmada bu defa tel örgüler ve kapalı sınır kapısının olması dostluğun sadece maratonun adından ibaret olduğunu gösterdi.

Pandemi koşullarından dolayı ertelenen maratonda maske ve mesafe kurallarına uyulmadığı görüldü.

Düzenlenen maratonun gülen tarafı parkurun büyük bir bölümünde ilk sırada yer alan Milli maratoncu Mestan Turan oldu.Turan 16 yıldır maraton yaptığını ve bu başarısını şehit ve gazi ailelerine armağan ettiğini belirtti.

Yarışmanın ikincisi ise Bekirhan Karadayı üçüncüsü ise Bulgaristan'dan yarışmaya katılan Bulgaristan Türklerinden Shaban Mustafa oldu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30