banner137
banner25

Mahalle de bacalar tütmüyor!

Edirne’de dezavantajlı vatandaşlar ile ihtiyaç sahiplerine dağıtılması planlanan kömürlerin zam’dan etkilenmesi üzerine kömür ocaklarından alınacak kömürlerde aksama yaşandı.Yaşanan aksama havaların soğuması ile yaklaşık 2 bin kadar hanenin mağdur olmasına neden oldu.

Edirne Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ihtiyaç sahiplerine her yıl Eylül ayına kadar dağıtılması planlanan kömür yardımları bu yıl gecikti.3 bin hanenin istifade ettiği kömür yardımları şu ana kadar kış ayının gelmesine rağmen yalnızca bin haneye dağıtılabilmiş durumda.

Kömür ihtiyacının en fazla olduğu ve çoğunluğunu roman vatandaşların oluşturduğu kenar mahallelerde vatandaşlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan gelecek güzel haberi bekliyorlar.

Mahallede bir çok kişinin sobası yanmaz, bacası tütmezken, sokaktan buldukları tahta parçaları veya ağaçlık alanlardan topladıkları odunları yakarak evlerini ısıtma derdine düşmüş durumda olan vatandaşlar yaşanan aksaklığın kendilerini mağdur ettiğini belirttiler.

Edirne’nin Menzilahir mahallesinde yaşayan vatandaşlar kapı önlerine çıkarak gelecek kömür yardımının yolunu gözlemeye başladılar.Vakfa giderek bilgi almaya çalıştıklarını ancak bilgi alamadıklarını söyleyen vatandaşlar geçen yıllar bu zamanlarda kömürlerin dağıtıldığını ancak bu yıl bazı aksaklıklar nedeniyle ocaklardan kömür alınamadığını bildiklerini söyleyerek yardımın bir an önce kara kış bastırmadan yapılmasını talep ettiler.

Yalnız yaşayan Remziye Kara isimli vatandaş kömürlerin dağıtımının geçen yıl erken yapıldığını ancak bu yıl geç kalındığını belirterek “evde yakacak hiçbir şeyim yok.Bize dağılacak diyorlar gelmedi ve bekliyoruz.Geç kaldılar ve üşüyoruz”dedi.

Mahalle sakini Yeliz Damar ise “Odun bulup yakıyoruz. Çok şikayetçiyiz, kömürlerimiz gelmediği için her sene gelirdi ama bu sene geç kaldı. Çocuklarımızla hasta oluyoruz. Çöpten odun bulup yakıyoruz. Durumumuz çok sıkışık” dedi.

Menzilahir mahalle muhtarı Ergin Karabayır da “Bir aydır mahalle halkımdan tepki görüyorum. ‘Kömürler ne zaman diye.’ Karşı tarafta benimle temas kurmuyor. Ben bir iki kere aradım. En son dağıtım yapacaklarını söylediler. En mağdur insanlar burada yaşıyor. Geç kalmanın nedeniyle insanlar muhtarlığa geliyor. Ben de Sosyal Yardımlaşma Müdürleri ile görüşüyorum. Onlarda bana tam neticeyi söylemiyor. 15-20 gün sonra diyorlar. V atandaş anlamıyor. Edirne’de Romanların içinde durumu en bozuk olanlar benim mahallemde yaşayanlar. Sosyal Yardımlaşma, Sayın Valimin bu mahalleye bir an önce kömür vermesi daha uygun olur. Sabahtan akşama kadar 50-60 kişi ile karşılaşıyorum. Kömürün ne zaman geleceğini soruyor.Haklı mı haklı vatandaş.Kış bastırmadan bu vatandaşların kömürleri dağıtılırsa hem onrası huzurlu olur hem ben olurum hem onlar olur”dedi.

Mahalle arasında buldukları sandık parçalarını kırarak sobasında yakma hazırlığında olan vatandaşlar ise tahtayla bu işin olmayacağını kömürle olacağını söyleyerek bir an önce kömürün gelemsini istediler.

Hüseyin Demir isimli vatandaş ise hiçbir yerden yardım alamadıklarını söyleyerek “buradaki halk nasıl yaşıyor bilinmiyor. Biz garip ve roman vatandaşı olduğumuz için geçimimiz çok zor. Kış geldi geçiyor.Hep paraya kuvvet ama nereye kadar”şeklinde konuştu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30