banner137
banner25

Listesi düşürüldü!

Edirne Ziraat Odası seçimleri Ticaret Borsası toplantı salonunda delegelerin katılımıyla gerçekleşti.

75 delegesi bulunan Edirne Ziraat Odası’nda geçtiğimiz ay yapılan delege seçimleri sonrasında başkanlık yarışı için iki liste hazırlık yaparken, delegelerin imzası ile seçime giren listenin düşürülmesi sağlandı ve bir ilk yaşandı.

Ticaret Borsası Toplantı salonunda saat 10:00’da başlayan seçimlerde ilk olarak delegelerin çoğunluğu arandı. Sağlanan çoğunluk sonrasında ilçe seçim kurulu görevlileri seçimin yapılmasına engel bir durum olmadığını belirterek seçimlere geçildi.

Başkan Hüseyin Araba’cı yaptığı konuşmada seçimlerin hayırlı uğurlu olmasını diledi ve divan başkanlığına önerilen isimleri okuyarak divan seçimine geçildi. Divan başkanlığına Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Kırbiç, Salim Çakman, Levent Peşken ve Melih Çınar önerilerek oylama yapıldı ve kabulü ile divan bu isimlerden oluştu.

Divanın yerini alması sonrası ise saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okunarak genel kurula geçilmiş oldu.

Gündem maddelerinin okunarak oylanması ile söz almak isteyenlerin olup olmadığı soruldu ve daha önce Ziraat Odası’nda genel sekreter olarak görev yapan ve seçimlere beyaz liste ile girecek olan Şükrü Toparlak söz istedi. Kürsüye gelerek konuşma yapan ve çalışma raporu sonrasında okunan bazı maddelere yönelik eleştirilerde bulunan Toparlak, özellikle delege seçimleri sonrası kendisinin düzenlenen yemek ve kahvaltı programına çağırılmamasını eleştirerek “Seçimler sonrası Sayın Başkan yeni seçilen delege arkadaşlara kahvaltı verdi. Bizi çağırmadı. Biz sanki delege değiliz? Biz de orada gelip aç karnımızı doyursaydık. Biz çağırılmadık tamam, babasının parasıyla ödedi kahvaltıyı. Bende biliyorum, maddi durumu çok iyi, yerinde ama oraya Ziraat odasının bayrağını asmayacaktı. Buraya o bayrağı astıysan Tayakadın delegesi Şükrü Toparlak’ıda çağıracaksın. Verilen yemekte ise bunu da başkanın babası parasını verdi. Biz de gelip orada karnımızı doyurabilirdik. Ama yine çağırılmadık. Ama orada da yine kurum bayrağı vardı. Herkesi çağırmıyorsan asamazsın! O zaman beni de çağıracaksın diğer delegeyi de çağıracaksın”şeklinde konuşması salonda tansiyonu yükselten konuşma oldu.

Cevap hakkı doğduğu gerekçesi ile kürsüye gelen ve konuşan Hüseyin Arabacı anlatılanların her birinin cevabını tek tek vererek yemek konusuna dikkat çekti ve şöyle devam etti.

“Evet ben delege seçildikten sonra kahvaltı düzenledim. Doğal olarak bunun da sebebi neydi? Yeni seçilen delege arkadaşlarımız vardı. Yani burada istedim ki; ben Ziraat Odası başkanıyım doğal olarak da önümüzdeki dönemde tekrar adayım. Bu süreçte dedim ki; arkadaşlar bugüne kadar oda olarak neler yapmışız hem bir onları görelim, gösterelim hem bir sohbet edelim. Delegeler birbirini tanısın, kaynaşsın amacıyla kahvaltı düzenledik ve bu kahvaltının parasını da bizzat tek başıma kendi cebimden ödedim. Hiç odadan 1 TL dahi ödenmemiştir. Bu arkadaşım rakip olarak karşımda ve benden yıllardır intikam almak istiyor. Bugün de burada 3 yıl önceki intikamını almak için kişisel menfaatlerini düşünerek çıkıyor. Ben onu çağırmak zorunda değilim o kahvaltıya. Delege olabilir ama ben kendi paramla ödediğim kahvaltıya onu çağırmak zorunda değilim. Sonrasında bir yemek düzenledim. Muhtarlara ve delegelere özel bir yemek düzenledik. Bunları da kaynaşma adı altında gerçekleştirdik. Herkes bir araya gelsin istedik. Bundan bir yıl önce de buna benzer bir yemek düzenlemiştik. Herkes çok memnundu yine birçok muhtarımız ve delegemiz bu yemekle ilgili memnuniyetlerini dile getirdi. Çok da güzel bir ortam oldu. Orada da kendi cebimden ödedim. Odadan 1 TL fatura bulamazsınız ve birkaç tane de arkadaşım da destek verdi bana. Ben bunları öderken o verdiğim yemek en az bana 100 bin liraya mal oldu. Ben bunun parasını cebimden öderken o arkadaşıma orada yemek almak zorunda değilim. O yüzden burada çıkıp ama çok istiyorsa ihtiyacı varsa veririm yemeğini yesin sıkıntı yok”ded.

Geride kalan 4 yıla ilişkin de açıklamalar yapan Arabacı “Yaptığımız işler ortada. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır diyoruz. Biz önümüzdeki dönemde de belediyenin bize vermiş olduğu bir yer var oraya da bir bina yapmayı hedefliyoruz. Tabii ki bu binayı yapmayı hedeflerken de mevcut yapıyı satmayı düşünmüyoruz. Onu önümüzdeki şartlara göre ortama göre bakacağız. Yavaş yavaş bir senede bitmesi şart değil binanın. Gerekirse bir dönemde bitmez. İmkanlara göre Allah kısmet ederse Edirnemize yeni bir hizmet binası kazandırmak istiyoruz. İki gün önce belediye başkanımızla konuştum. Önümüzdeki Salı günü muhtemelen devrini bize gerçekleştirecek. Allah kısmet ederse de biz de yavaş yavaş çalışmamıza başlayıp Edirmemize yeni bir hizmet binası kazandıracağız. Bizim alnımız Ak. Biz 4 yıl boyunca güzel görevler yaptık. Bundan sonraki süreçte de güzel hizmetler yapmak istiyoruz. Siz değerli üreticilerimizle bir arada Edirne'nin hizmet alabileceği güzel bir kolda güzel bir hizmet binası güzel bir yönetim istiyoruz. İnşallah Sizlerin de desteğiyle biraz sonra buradan çıkacak inşallah biz bu görevi layığı ile yapmaya hazırız. Sizlere teşekkür ediyorum.”dedi.

Divan başkanlığı tarafından aday listelerin okunması sonrasında Şükrü Toparlak’ın listesine bilgileri dışında isimleri yazılan delegeler tek tek dilekçe vererek beyaz listede yer almak istemediklerini dile getirdiler. Buna göre verilen imzalı dilekçelere sonrasında beyaz liste ile seçime giren Şükrü Toparlak’ın listesi düşürülerek seçimlere giremedi.

Tek liste ile seçime giren mevcut başkan Hüseyin Arabacı ise delegelerin oyları ile yeniden yeni dönemde 4 yıl hizmet etmek için başkan seçildi.

Seçimler sonrası açıklamalarda bulunan Arabacı “Öncelikle ben genel kurulumuzun Edirne'mize, çiftçilerimize ve Ziraat odamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Biliyorsunuz, biz zaten bir dönemdir görevimizin başındaydık. Bu dönem içerisinde de güzel işler yaptık. Güzel hizmetler ettik üreticilerimize. Bizim bugün burada tekrar bu göreve talip olmamızın sebeplerinden birisi, üreticilerimize hizmeti daha da arttırmak, Edirne Ziraat odasının üreticilerine güzel hizmet veren hizmet ağını arttırmış iyi bir oda olmasını sağlamak, üreticileri ile iç içe olan beraber ortak kararlar alan üreticilere destek olan bir oda olmasını temenni ediyorum. Bu amaçla da biz bu göreve talip olduk. Hayırlısıyla bugün oyumuzu da kullandık. Şu an tek liste olarak seçime gidiyoruz. Ben tüm üyelerimize üreticilerimize Ziraat odamıza hayırlı olmasını diliyorum”dedi.

Yeni yönetim şu isimlerden oluştu.

Hüseyin Arabacı

Kamil Ekici

Atila Alada

Adnan Destere

Tanju Yılmaz

Mustafa Kayıtbay

Kadir Nehir

Şerafettin Biçer

Melih Çınar

Bahadır Karanfil

Halil Meriç

Fevzi Göktaş

İsmail Özen

Kadir Can Tükenmez

Levent Peşken

Olcay Tosun

Süleyman Çapkın

Fuat Tabakpehlivan

Bilal Uğur

İzzet Kuzucu

Ömer Kart

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30