banner78
banner25

Kurumlara yapılan ödemeler tartışıldı!

İl Genel Meclisinin Ekim Ayı toplantılarının 5. Birleşiminde bütçeden ayrılan ve yatırım planı dahilinde kullanılması gereken paraların bakanlığa bağlı kurumlar için kullanılması uzun bir süredir tartışma konusu olurken bugün sunulan bir dilekçe ile kullanılan paraların akıbeti soruldu.

İl Özel İdaresi Bütçesinden Nüfus ve Vatandaşlık işleri müdürlüklerinin tefrişatı ve diğer harcamaların bakanlık bütçesinden karşılanması gerektiğini savunan Plan Bütçe Komisyon Başkanı CHP’li Şenol Kılıç; İl Özel İdaresi Bütçesinden harcanan paraları tek tek listeledi.

“İl Halk Kütüphanesine 886 bin 615 lira,Halı saha soyunma odalarına 311 bin 743 lira Fevzi Paşa ek binaları onarımına 427 bin 97 lira Karaağaç gölgesinde yeşeren umutlar projesine 606 bin 91 lira ödendiği ve toplamda 2.milyon 231 bin 295 lira ödendiğini belirten Kılıç “Encümen kararı ile harcanmış paralar ,harcanmasında herhangi bir sıkıntı yoktur. Fakat bizim birinci önceliğimiz; köylerimizin alt yapı ,su kanalizasyon,yol bu hizmetlerine ağırlık vermemiz gerek. Yedek ödenekten şuan gördüğüm kadarı ile buralara yapılmış. Ve bu harcamalar devam edecek,projeler tamamlanmış değil. Bu projelere kalan paralarda harcanmaya devam edecek. Burada encümende olanlara sesleniyorum; bu konuda gerekli uyarıları yapmanızı talep ediyorum”diyerek kürsüden meclis üyelerine seslendi.

CHP Meclis Üyesi ve encümen üyesi Kutay Özköse bahse konu aktarımın yapıldığında Halil Akdağ ve Önder Cin ile encümen üyeliğini sürdürdüklerini belirterek 3 milyon 950 bin liralık bir aktarımın olduğunu bunların içinde Menzirahır halı saha onarımı, Karaağaç Yeşeren Umutlar Projesi,Fevzi Paşa ilkokulunun rehabilitesi ve İl nüfus müdürlüklerinin güncel hale getirilmesi ile ilgili harcamalar olduğunu belirterek “Biz üç meclis üyesi olarak,ilgili konuların yatırım konuları olduğu ve il genel meclisince karara bağlanıp meclis yetkisine devredilmesi ile ilgili şer koymuştuk ve bu şekilde kararımızı bildirmiştik”ifadelerini kullandı.

İl Genel Meclis Başkanı CHP’li Mehmet Geçmiş ise 3 milyon 950 bin liralık ödenek için muhalefet şehir koyduklarını, İl encümen üyelerinin vali’nin başkanlığında genel sekreter ve toplamda 6 kişiden oluştuğunu belirterek “başkanın oyu çift sayıldığından dolayı bu karar geçiyor il genel meclisinden. Encümen üyelerinin muhalefet şehri koymasına rağmen meclisten geçiyor. Bizim bu yatırımlara itirazımız yok ama öncelikli yatırımlarımız kırsal alanlar. Biz Nüfus müdürlükleri için 795 bin lira ödenek yaptık 9 ilçenin nüfus müdürlükleri konseptini değiştirdik. Nüfus müdürlüğünden 600 bin liralık parası geri geldi. Özel İdare bütçesine girdi para boşta şuan”dedi.

Plan Bütçe Komisyon Başkanı CHP’li Şenol Kılıç’ta yapılan açıklama sonrası “4 tane projeden bahsediyoruz.Nüfus müdürlüğünden 600 bin lira bir para geri gelmiş durumda üst kısmı özel idaresinden gitti. Halı saha onarımı Gençlik ve Spor il müdürlüğü ne işe yarar onların bütçesi yok mu? Fevzi Paşa binaların ek binaların onarımı. Peki Milli Eğitim ne işe yarayacak? Bir taraftan Karaağaç gölgesinde yeşeren umutlar projesinde bütün Trakya Kalkınma ajansının yaptığı projelere biz mi destek vereceğiz? Yok mu başka kurum? Bizim öncelik görevlerimiz var. Altını çizdim. Örnek verecek olursak 4 kilometre yol yapıyoruz 300 metresi ödenek yetersizliğinden kalıyor yol ortadan kesiliyor. Enez bölgesinde 3 yol ödenek yetersizliğinden ortadan kesilmiş durumda. Diğer ilçeler ona keza. Biz bu ödenekleri 300-500 o şekilde kulansaydık bu ek ödeneği öncelikli görevimizi yapmış olurduk”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30