banner78
banner25

Kurumlar tasarruflu davranmış!

Edirne İl Özel İdaresi 2021 yılı faaliyet raporları oylamasında kurumların tutucu olduğu ve tasarrufu ön planda tuttuğu ortaya çıktı.

2020 ve 2021 yılında yapılan genel harcamalarda ödenek devirleri olması ve kurumlara ayrılan paralara rağmen işlerin tamlanarak ödeneğin bir sonraki yıl aktarılması veya genel bütçeye geri iade edilmesi takdir edilecek bir davranış olarak yorumlandı.

İl Geneline yapılan yatırımların değerlendirilmesi harcamaların nerede ve nasıl kullanıldığı ile ilgili 2021 yılı Faaliyet Raporlarının oylanması sırasında Meclisi bilgilendiren Vali yardımcısı Yusuf Güler 258 milyon 336 bin 479 TL’lik bütçede 2 milyon 270 bin 993 TL’nin iptal edilen ödenek olduğu ve bununda kurumlara tahsis edilen bütçelerde yapılan harcamaların fazlası olarak geri dönen ödenek olduğunu kaydetti.

İl Özel İdaresi Meclis Başkanı CHP’li Mehmet Geçmiş ise söz konusu kurumlara tahsis edilen bütçelerin yerinde harcandığını,yapılan tüm işlerin tamamlandığını, parayı çar-çur ederek pervasızca harcama yapılacağına kontrollü harcama ile bir tasarruf sağlandığı vurgusu yaparak personele teşekkür etti.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30