banner78
banner25

Kurulan stantlarda el emeklerini değerlendirdiler!

Edirne Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün organizasyonuyla 17-31 Aralık tarihleri arasında Saraçlar Caddesi’nde gerçekleşen Edirne Belediyesi El Emeği Alışveriş Günleri son gününde de ilgi odağı oldu.

Edirne Belediyesi Türk Kültürü El Sanatları Üretim ve Geliştirme Merkezi, Edirne Belediyesi Morev Kadın Atölyesi, Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi, Üretici Kadınlar ve Antika Pazarı ve Emek Pazarı’nın yetenekli kadınlarının yer aldığı Edirne Belediyesi El Emeği Yılbaşı Alışveriş Günleri için Saraçlar Caddesi’nde 50’ye yakın stant kurularak vatandaşların el emeği ürünleri satın alma imkanı sağlandı.Çok sayıda vatandaşı ilgi gösterdiği ve üreten kadınlara katkının amaçlandığı çalışma için konuşan Edirne Belediyesi Kadın Ve Aile Hizmetleri Müdürü Özlem Takındı; “El Sanatları yılbaşı alışveriş gününün son günü. Kadınlarımız 15 Aralık’tan bu yana her gün gelip stantlarını açtılar. Kendilerine gelir kapısı oluşturdular, evlerine ekmek götürdüler. Alışveriş günlerini festival şeklinde yapmak istedik onun içinde farklı günlerde faklı gruplar da eğlence programları yaptık. Kendi gruplarımızda destek verdi. Belediyemiz bandosu ve Moriz ritim grubu konserler verdi. Kandınlar çok mutlu ve memnunlar iyi güzel satış yaptılar. Yılbaşı Bulgaristan ve Yunanistan’dan gelen vatandaşlarımız için önemeli olduğu için oradan gelenler de oradaki komşularına akranlarına hediyeler alıp götürdüler”diyerek 50 stant ve 50 kadınla başlayan festival günlerinin SODAM ve diğer kooperatiflerin katılımı ile 72 kadınla yapıldığını ifade etti.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30