banner78
banner25

Köy-Kop Başkanı Ahmet Erken “her fiyat açıklaması sonrası hayal kırıklığı yaşıyoruz!”

Soğutulmuş çiğ inek sütü fiyatının açıklanmasının ardından sessizliğini bozan Köy-Kop Edirne Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Erken açıklanan fiyatla hayal kırıklığı yaşadıklarını belirtti.

Çiğ inek sütünün kilogram fiyatının 3.40 ila 3.50 TL arasında olmasını beklediklerini belirten Erken günlük 400 ton civarında süt toplayan ve söz sahibi olması gereken Köy-Kop’un Ulusal Süt Konseyi toplantısına çağırılmamalarına da anlam veremediklerini kaydetti.

Önceki gün yapılan Süt Konseyi toplantısı ile süt fiyatının 3.20 TL olması açıklamasına ilk tepkiyi gösteren Edirne Merkez ve Süloğlu Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Suiçmez’in ardından en büyük toplayıcı olarak bilinen Köy-Kop’ta sessiz kalmayarak tepkisini yönetim kurulu başkanı Ahmet Erken’le gösterdi.

“Her süt fiyatlarının açıklanmasından sonra hayal kırıklığına uğruyoruz” diyen Erken “2015 ten beri yapılan toplantılarda hiçbir zaman üretici tarafının talepleri doğrultusunda fiyat açıklanmadı. Zaman zaman bakan oluruyla süte belirli arz ve talep dönemlerinde destekleme de veriliyor. Biz 7 Haziran toplantısında gıda komitesi bakan yardımcımızın da olduğu toplantıda süt üreticisinin süt fiyatının günün koşulları doğrultusunda 3.40 - 3.50 TL olması gerektiği bizim genel başkanlarımız tarafından söylendi”dedi.

Günde 300-350 ton süt pazarlamakta olan bir Kooperatiften bahseden Erken “bütün yükümlülüklerimizi yerine getirmemize rağmen ulusal süt konseyi toplantılarına bizler davet edilmiyoruz. Sadece ulusal süt konseyinin seçimlerinde seçilmiş olan temsilci ve yöneticileri katılıyor. Bu toplantıya farklı bir kurum da katıldığı söylendi.TMO’nun ulusal süt konseyinin belirleyeceği gıda izleme komitesinin referans fiyatının belirleneceği toplantıya TMO yetkililerinin de katıldığı ifade edildi”diyerek TMO’nun katılmasını merak ettiklerini söyledi.

Öte yandan süte verilen desteğin yem sanayicilerine verilecek olmasını da “akıl tutulması” olarak yorumlayan Erken “süt referans fiyatının yüksek olmayıp yem fiyatlarına destek amaçlı süte verilen desteğin bir kısmını yem üreticileri yem fabrikalarına destek amaçlı verileceğini ifade edince akıl tutulması yaşadık”ifadelerini kullandı.

“1 kilogram süt ile 1 kilogram yem alamıyoruz” diyen Erken; “16 Haziranda açıklandı süt fiyatları.Bugün 18’i. 16 Haziran’da açıklanan sütte dolar 8,46 TL. şu anda 8,70 TL 20 kuruşumuz uçtu iki günde. Bizim üzüntümüz bu”diyerek Avrupa’da 1 kilogram sütün 35-37 cent yani TL ye vurduğunda 3.70 TL olduğunu kaydetti

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30