banner78
banner25

Kovalamaca tarlalık alanlarda sürdü!

Edirne’de gün içersinde polisin “dur” ihtarına uymayan ve hakkında yakalama kararı bulunan bir şahıs kent trafiğini aracı ile alt üst etti.

Edirne Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı kısa adı TDS olan Trafik Denetleme Sistemine kaydı ve kullandığı araç bilgileri girilen şahıs ve aracının gün içersinde sistem tarafından tespiti ile emniyet alarma geçti.İlk olarak trafik ekiplerinin uygulama noktasında kaçmayı başaran ve izini kaybettiren araç ve sürücüsü daha sonra yine sistem dahilinde kayda girdi.Yapılan anonsun ardından ekipler aracı takibe aldı ve bir süre sonra araç ve sürücü ile göz teması sağlandı.Çok sayıda polisin takibine rağmen yakalanmayan araç ve sürücüsünün yakalanması için Edirne Emniyet Müdürü Mustafa Açlalar telsiz anonsu ile devreye girerek aracın ve sürücünün yakalanması talimatını verdi.

Bunun üzerine araç ile göz temasında olan ekipler anlık bilgiler vererek sürücü ve araç ile yaklaşık 30 dakika süren bir kovalamaca yaşadılar.

Şehrin ara ve ana arterlerinden giderek devam eden takip tarlalık alanlarda devam etti. Edirne Belediyesine ait kedi ve köpek barınma evi yan kısmında bulunan çeltik tarlalarına giden yollarda devam eden kovalamaca da takipte olan trafik polislerine ait ekip otosu çamura saplanarak hareket kabiliyetini yitirdi.

Bosna köy yoluna doğru devam eden kovalamaca da aracın çıkabileceği istikametler tutularak tedbir alındı.Tren yolu yanındaki tarlalık alanlardan çıkarak Modavizyon fabrikası arka kısmında bulunan arazilerden Atatürk Bulvarına çıkmak isteyen 22 EK ... plaka sayılı araç içinde bulunan iki kişi ile birlikte önleri kesilerek yakalanabildi.Çok sayıda ekip otosunun katıldı takip kazasız atlatılırken polisler bu tip bir aracın tarlalık yollarda çamura saplanmadan nasıl gittiğinin şaşkınlığını yaşadılar.Çamura saplanan ve hareket kabiliyetinden yoksun olan trafik ekip otosu ise çekici yardımı ile bulunduğu yerden çıkarılabildi.

Göz altına alınan iki şahıstan birinin 6 yıl kesinlemiş hapis cezası olduğu ve bu yüzden kaçtığı öğrenildi.Şahıs hakkında yapılan işlemler sonrasında Edirne Kapalı Cezaevine teslim edildi.

Edirne Emniyet Müdürü Mustafa Alçalar ise şahsın yakalanması ve olayın sorunsuz atlatılmasından dolayı ekiplere telsiz anonsu ile teşekkür etti.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30