banner78
banner25

Korkulukları çaldılar!

Devlet Su İşleri tarafından yaptırılan ve Meriç nehrini taşkının yarattığı etkilerden korumak için düşünülen “Kanal Edirne” girişindeki demirler kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından çalındı.

Arda nehri ile Meriç nehrinin birleştiği noktaya yakın bir alana yapılan Kanal Edirne’nin giriş noktasında ki demir korkulukların çalınması şaşkınlık yarattı.Parça parça olan ve vatandaşların yaklaşması durumunda düşmemeleri için düşünülerek konulan demirler yerlerinden sökülmek suretiyle alındı.Kilolarca ağırlığı olan ancak anahtar yardımı ile sökülen demirlerin ne zaman ve kim tarafından çalındığı henüz bilinmiyor.

Hurda kilogram fiyatının 5 lira olduğu demirlerin bu şekilde sökülerek alınması “vicdansızlık” olarak yorumlandı.Yenisinin yapılmasının bir hayli maliyetli olduğu demir korkuluklar için açıklama yapmayan yetkililer, yaşanan bu olayın ilk olmadığını ve daha öncede çalınma olaylarının yaşandığını kaydettiler.

Bir parçasının 150 kilogram civarında geldiği bilinen demir korkulukların satılmış olabileceği ve 5 liradan 750 TL’ye satılabileceği ancak yenisinin yapılmasının 2-3bin TL’ye mal olabileceği ifade ediliyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30