banner78
banner25

Köpekleri için mezar yaptırmışlar!

Edirne’de uzun yıllar Un fabrikası olarak kullanılan tarihi binanın bahçesinde 2 adet köpek mezarı bulundu.

1902 yılında yapıldığı bilinen ve uzun yıllar un değirmeni olarak faaliyet gösteren fabrika üretimine son verdikten sonra kaderine terk edildi. Tunca nehri kenarında bulunan ve nehir su seviyesinin artması ile arazisi çoğu zaman taşkın sırasında sular altında kalan fabrika binasının bahçe kısmı bir süre restoran olarak hizmet verdi.

Edirne’nin köklü aileleri tarafından işletildiği bilinen fabrika geçtiğimiz günlerde Edirneli iş insanı Mustafa Altunhan tarafından satın alınmış ve restore edilmek üzere çalışmalarına başlanmıştı. İş insanı Mustafa Altunhan fabrika bahçesinde hafriyat çalışması yaptığı esnada taşların arasında kaldığı anlaşılan ve yaklaşık 20 yıl önce yapıldığı bilinen bir mezarla karşılaştı.

Aile mezarlığı şeklinde ki mezarı görünce şaşıran ve insan mezarı sanarak sorun çıkabileceğini düşünen Mustafa Altunhan, üzerindeki yazıları okuyunca iki adet mezarın köpeklere ait olduğunu ve bu köpeklerinde fabrika sahibinin çok sevdiği Garip ve Tino isimli iki adet köpeğine ait mezarlar olduğunu öğrendiğini belirtti.

Konu hakkında açıklama yapan Mustafa Altunhan “Bu fabrikanın daha önceki sahiplerinin köpekleri imiş onlara buraya mezar yaptırmış. Demek ki onlar bu köpekleri, köpeklerde onları çok seviyormuş ki fabrikanın en güzide yerine onlara mezar yaptırmışlar. İki tane köpek mezarı var ama tarihleri ne zaman yazmıyor bende bilmiyorum. Bu mezarların etrafı otlarla çevrelenmişti biz etrafını temizleyip gün yüzüne çıkardık”dedi.

Mezarların ne yapılacağı konusunda düşündüğünü, konuyu Edirne Belediyesi ile paylaşacağını belirten Altunhan “Ben bu mezarları ne yapacağım şuan onu düşünüyorum. Çokta güzel bir yerde. Belediye başkanımıza bir teklif sunacağım ‘bu sebeple Edirne’de de bir köpek mezarlığı olsun bunları da oraya nakledelim’ ilk mezarlarda bunlar olsun. Eğer oda kabul ederse Edirne’de uygun bir yerde köpek mezarlığı olursa onları oraya naklederiz. Yine oraya da güzel bir mezar yaparız”dedi.

Günümüzde hayvan sevgisi örnekleri olduğunu bildiğini ancak bu kadarını görmediğini belirten Altunhan “Bu aile hayvan ve köpek sevgini deşifre etmeden yaşamışlar,günümüzde herkes deşifre ediyor sevgisini. Gerçekten bu hayvanlara sevgilerini vermişler ki, o günün şartlarına göre mezarlar bile çok güzel. Güzel bir kabir yapmışlar”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30