banner78
banner25

Köpeğini hayata döndürmek için uzun süre uğraştı!

Ukrayna’dan Türkiye’ye tatil için gelen ve dönüş yolunda Bulgaristan transit vizesi almak için Edirne’nin Bulgaristan Başkonsolosluğu’na uğrayan evli çift evlatları kadar sevdiği köpeklerini ihmalleri yüzünden kaybetti.

Sabah saatlerinde Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan alana araçlarını park eden ve iki köpeğini de araç içinde bırakan çift bir süre sonra araçların yanına gelerek köpeklerini kontrol etti. Hava sıcaklığının 35 derecenin üstünde seyrettiğini fark eden çift araçlarının camlarını kapatarak araçlarını çalıştırıp klimayı açtı ve tekrar vize işlemleri için konsolosluk önüne gitti.

Park halinde ve çalışır vaziyette olan aracın içinde iki köpeğin çaresizlik içinde sağa sola atladığını gören vatandaşlar köpeklerini havasız kaldığını düşünerek 112’ye ihbarda bulundular. Köpeklerin bayılmak üzere olduğunun ihbarının yapılması ile olay yerine ilk olarak Edirne Belediyesi İtfaiye ekipleri ile polis ekipleri geldiler. Köpeklerin araç içinde baygı yattığını gören görevliler aracın arka sağ camını kırarak köpekleri araç içinden çıkarmayı başardılar. O sırada araç sahibi ve eşine plaka sistemi üzerindeki kayıtlı telefondan ulaşmayı başaran emniyet birimlerinin haber vermesi ile olay yerine gelen Ukrayna vatandaşı Vitaly Krasnolutsky ve eşi köpeklerinden birinin durumunun kötü olduğunu görünce solunum desteği ve kalp masajı yapmaya başladı. İtfaiye eri ile birlikte yapılan kalp masajı ve solunum desteğine cevap alamayan aile köpeklerini hayata döndürmek için uzun süre uğraş verdiler. Bu sırada veteriner aramaya başlayan ekipler Edirne Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne ulaştı ve veteriner talebinde bulundu.

1 saat sonra olay yerine gelen veteriner hekim yaptığı kontrolde 3 yaşındaki Staffordshire Bull Terrier cinsi köpeğin havasızlıktan hayatını kaybettiğini belirledi. Diğer köpek ise olaydan sağ olarak kurtarılmayı başardı.

1 saati aşkın bir süre köpeğine suni solunum yapan Vitaly Krasnolutsky ise öldü denilen köpeğinin bir ara hırıltısını duyduğunu belirterek tekrar solunum yapmaya başladı. Ancak veteriner hekim köpeğin öldüğünü ve hareket ettirildiği için ciğerlerinden boşalan havadan dolayı ses çıktığını belirterek yapacak bir şey olmadığını ısrarla söylemesine rağmen köpeğin sahibi çaresizlik içinde masaj yapmaya devam etti.

Diğer köpeğinin kurtulduğuna sevinen ancak 3 yıldır yanlarında olan köpeklerini kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan bayan Krasnolutsky uzun süre göz yaşı döktü.

Çevrede bulunan vatandaşlar ise yaşanan dramı çaresizlik içinde izlerken belediye veterinerinin olay yerine geç gelmesine tepki gösterdi.

İl Tarım Müdürlüğü’nden gelen bir yetkili ise Elvis isimli köpeğin ölümü ile ilgili tutanak tutarak ihmal olduğu gerekçesi ile yasa gereği cezai işlem uygulanacağını kaydetti.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30