banner137
banner25

Kontör dolandırıcıları için polisten kampanya!
Salih Baran - Gökhan Balcı - Edirne Emniyet Müdürlüğü, ''kontör dolandırıcılarına'' karşı vatandaşları bilinçlendirmek için ''İsterlerse kontör ile para, hemen polisi ara'' kampanyası başlattı.
Kolay yoldan para kazanmak amacıyla değişik yöntemlerle haksız kazanç sağlayan kişilerin son yıllarda yaygın olarak kullandığı telefondan kontör ve para talepleri, sürekli yapılan uyarılara rağmen hala olumlu yanıt bulabiliyor.
Telsiz sesi efektiyle rastgele bir telefon numarasını arayan dolandırıcılar, ''Telefon numaranız terör örgütü tarafından kullanılıyor'' ya da ''büyük bir örgütü çökertmek üzereyiz hemen kontör lira yükleyin'' ifadelerini kullanarak vatandaşların paniğe kapılmasına neden olabiliyor.
Emniyetin tespitine göre arayanlar, en çok ''başkomiser Arif'' ismini kullanarak karşısındakileri etkilemeye çalışıyor. Bu kişilerin kullandığı meslekler arasında, hakim, savcı ve istihbaratçı da yer alıyor.
Dolandırıcılığa karşı yurt içinden yapılan aramaların yanı sıra vatandaşlar uluslararası aramalarla da karşılaşabiliyor.
Özellikle Bulgaristan'da telefonla dolandırıcılık işini organize olarak yapan gruplar, komşu ülkeden Türkiye'deki operatörlere rastgele cevapsız çağrılar bırakarak Türk vatandaşların aramalarını bekliyorlar.
Bulgaristan'a sınır illerdeki vatandaşların aradıklarını anladıklarında daha ısrarcı olan bu kişiler, genellikle kendilerini acındırma ve evlilik vaadiyle karşısındakileri kandırma yolunu tercih ediyor.

-Telefon dolandırıcılığına karşı anonslu uyarı

Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Masum Özçiçek, yaptığı açıklamada, son 2 yılda telefonla dolandırıcılık konusunda 77 kişinin emniyete başvurduğunu belirterek, bu yöntemin yaygınlaşması üzerine ''İsterlerse kontör ile para, hemen polisi ara'' kampanyasını başlattıklarını söyledi.
Proje kapsamında bankaların çevresine çeşitli bilgilendirici afiş ve broşürlerin asıldığını dile getiren Özçiçek, gazetelerde de vatandaşları bu konuda uyarıcı haberlere yer verdiklerini ifade etti.
Özçiçek, belediyelerin hoparlörlerinden uyarıcı anonslar yaptırmaya başladıklarını vurgulayarak, yapılan bu çalışmalarla dolandırıcılık olaylarının azaldığını, buna yönelik birçok girişimin teşebbüs aşamasında kaldığını bildirdi.
Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu da Edirne Emniyet Müdürlüğü'yle yaptıkları işbirliği kapsamında vatandaşları telefon dolandırıcılığına karşı uyardıklarını anlattı.
Dolandırıcılıkla mücadele için günün belirli saatlerinde belediyenin ses sisteminden uyarıcı anonslar yapıldığını ifade eden Tanrıkulu, ''Edirne'de belediyenin kan ihtiyacı, cenaze ve etkinliklerle yapmış olduğu anonslar dinleniyor. Bu anonslara halk duyarlı olduğu için emniyet yetkilileri bize başvurdular. Onların anonslarını sık sık geçiyoruz ki halkımız bu konuda bilinçlensin'' dedi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30