banner78
banner25

Komşu PCR testini şart koştu!

Bulgaristan bundan sonra ülkesine giriş yapacak vatandaşlardan PCR testi isteyecek.Bir süredir vaka sayılarındaki düşüşe istinaden her iki ülke arasındaki karşılıklı esneyiş yerini AB üyesi ülkesi olan Bulgaristan’ın PCR testini mecbur kılmasına bıraktı.

Son haftalarda vaka sayılarındaki artış ve OMİCRON varyantının etkisini arttırması aşı karşıtlığı olan ve aşısız sayısı bir hayli fazla olan Bulgaristan’ı AB baskısı ile bir dizi tedbir almaya itti.

Türkiye’yi kırmızı bölge olarak ilan eden ve 20 yasaklı ülke arasına alan Bulgaristan Türkiye’ye istisna kapsamına alarak PCR testi zorunluluğunu bu gece yarısı itibari ile şart koşuyor.

Bulgaristan Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan 17 Ocak 2022 tarihli yeni genelgeye göre Türkiye’den Bulgaristan’a yapılacak seyahatlerdeki sınırlamanın kaldırıldığı,Türkiye’nin halen Bulgaristan’ın “kırmızı bölge” olarak nitelendirdiği ülkeler arasında yer aldığı ancak istisna kapsamına alınmasından dolayı Türkiye’den yapılacak seyahatler de geçerli aşı sertifikası veya hastalığın geçirildiğini kanıtlayan belgenin ve en fazla 72 saat önce yaptırılmış negatif PCR testinin birlikte ibraz edilmesiyle mümkün hale gelmiştir”denildi.

Yeni genelgenin bu gece yarısı itibari (20 Ocak 2022) tarihi itibariyle yürürlüğe gireceği belirtildi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30