banner137
banner25

Komşu da Kovid -19 fırsatçıları!

Mart 2020 yılında hayatımıza giren ve tüm dünyayı kasıp kavuran Covid-19 salgınında komşu ülke Bulgaristan’da yaşanan bir olay vicdanları sızlattı.

Ülkenin Stara Zagora (Eski Zagra- eski Cuma) olarak bilinen şehrindeki merkez hastanesinde yaşanan olay bu kadarı da pes dedirtti.

15 Aralık 2020 günü Covid-19 teşhisi ile hastaneye kaldırılan bir erkek hasta tedavi gördüğü süre içerisinde eşi tarafından kendilerine yardım etmesi için hastane personelinden yardım istiyor.Hastanede temizlik görevlisi olarak çalışan 56 yaşındaki bayan temizlik görevlisinin iyi niyetli yaklaşımı sonrasında hasta adamın eşi temizlik görevlisine kendisinin olmadığı zamanlarda ihtiyaçlarının karşılanması için iki adet kredi kartını veriyor. Erkek hastanın 5 Ocak 2021 günü yaşamını yitirmesi ile aradan geçen sürede kartların adamın yanında olmadığını ve yerine konulmadığını farkına varması üzerine banka yetkilileri ile görüşüyor.Hesaplarda yapılan incelemede temizlik işçisi olan kadının değişik zamanlarda 30 Aralık 2020 ve 4 Ocak 2021 tarihleri arasında 3 bin 200 leva nakit para çekim yaptığı tespit ediliyor.Olayın polise bildirilmesi sonrası gözaltına alınan temizlik işçisi kadın tutuklanarak cezaevine gönderiliyor.

Son aylarda ülkede çok sayıda bu ve benzeri olayın yaşandığı özelikle hastaların paralarının çalınmasının yanında getirilen erzak ve benzeri malzemeler ile kişisel eşyalarının çalındığını biliniyor.

Resmi rakamlara göre ülkede yaklaşık 7 milyon kişi yaşıyor.Ancak ülkenin yarıdan fazlasının AB ülkelerinde çalışıyor olması ülkede ki yaşayan nüfusun 3 milyon seviyesinde olduğunu gösteriyor.Buna göre Bulgaristan’da bugüne kadar 208 bin 511 vaka görülürken bunlardan 65 bin 126 sı aktif,135 bin 259’u tedavi edilmiş 8 bin 126 kişi vefat etmiş durumda.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30