banner137
banner25

Kırmızı "süper lig'te Edirnespor'u Türkiye konuşacak!"

TFF 3. Lig’de mücadele eden ve yarın ilk lig maçını Çatalca’da oynayacak olan Edirnespor bugün gerçekleşen kongrede yeni başkanını belirledi.

Tek listenin yer aldığı kongrede yeni başkan iş insanı Nabi Kırmızı oldu.

Edirnespor’un Balıkpazarı caddesi üzerinde bulunan tesislerinde gerçekleşen olağanüstü kongresinde divanın seçilmesi sonrasında saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu. Kongre divan başkanlığına Belediye Başkan yardımcısı Şelçuk Çakır, üye Musa Sugözleyen ve Levent Özkan kulüp başkanı Yavuz Arslan’ın önerisi ve oy birliği ile seçildi.

Divan seçimi öncesi kısa ve öz konuşan Edirnespor başkanı ve Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Yavuz Arslan yapılacak seçimin hayırlı olmasını dileyerek katılanlara teşekkür etti.

Gerçekleşen kongreye katılan ve bir konuşma yapan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan Edirnespor’un yıllardır hak ettiği yere gelme mücadelesi verdiğini, ancak ekonomik sebepler başta olmak üzere bazı sebeplere bağlı olarak hat ettiği yerde yer alamadığını, buna rağmen amatör lig’den 3’üncü, lige çıkabilmeyi başardığını kaydetti.

Gürkan konuşmasında “bu şehirde yaşayan herkes kuşkusuz o kulübün bir parçasıdır. Yüreğinin bir noktasında o kulübü hisseder. Başarısıyla sevinir, başarısızlığıyla üzülür, sitem eder. Bazen öfkelenir. Bazen alkışlar, bazen gözyaşları üzüntüden mi, sevinçten mi akıyor anlayamazsınız. Burada neredeyse tüm hayatını Edirnespor'la geçirmiş, Edirnespor'la hemhal olmuş, Edirnespor'la yatmış, kalkmış birçok hemşerimi, arkadaşımı, kardeşimi görüyorum”diyerek kulübün nereden nereye geldiğini aktardı.

Kulübün geçmiş yıllardan gelen yüklü borçları olduğunu, bu borçların ödenememesine bağlı olarak yöneticilerinin ev ve arabaları dahil olmak üzere eşyalarında dahi haciz bulunduğunu belirten Gürkan; “biz bu borçların altından kalkamayız. Bu borçların altına giremeyiz anlayışıyla şehir neredeyse elini, eteğini Edirnespor'dan çekmişti. O dönemde Erdem. Kardeşim kendisi de burada. Büyük bir cesaret göstererek bir medeni tavır ortaya koyarak Edirnespor'umuza sahip çıktı ve yanlış hatırlamıyorsam süper amatörde Edirnespor'un yöneticiliği başkanlığını yaparak elinden geldiğince gücünün yettiğince arkadaşlarıyla beraber Edirnespor'umuzu o bulunduğu noktada tutmaya gayret gösterdi. Tabii bunlardan dolayı. tarihte ikinci bir Edirnespor kurulmuştu. Farklı bir isimle, bir ön sıfatla beraber o da BAL liginde işte mücadele etti ama bir türlü üçüncü lige çıkma başarısını göstermedi. O da iyi niyetli bir gayret olarak görüyorum, eleştiri olarak söylemiyorum. Velhasıl 2014’e geldiğimizde biz göreve geldiğimizde şehirde başarılı olamamış, başarısız demeyeceğim, başarılı olamamış iki tane Edirnespor vardı. Arkadaşlarım 2014’te ‘başkanım Edirnespor'a sahip çıkmalıyız, kurtarmalıyız’ dediler. Dedim ki eyvallah sahip çıkalım ama böyle. Iki Edirnespor'la bu iş olmaz. Biz iki tane aynı isimle kulübü ne taşıyacak gücümüz var ne lüksümüz var ne de sabrımız olur. Çünkü bu şehri temsil edecekse bir tane Edirnespor temsil etmeli O da 1966 da kurulan ve bugüne kadar bazen koşarak, bazen emekleyerek yürümüş olan gerçek Edirnespor olur. Yani. arkadaşımla konuştuk. Diğer kulüp yöneticisi arkadaşlarla konuştuk. Ve sonradan kurulan zorunluluktan kurulan Edirnespor'u kapatarak gerçek Edirnespor'la yolumuza devam etmeye başladık. Tabii aldığımda hiç unutmadığım bir manzarası vardı Edirnespor'un. Eski dönemlerden 160 civarında yanlış hatırlamıyorsam yöneticimiz üzerilerinde yirmi yıldır süregelen hacizlerle 20 yıldır kimisinin evinin üzerinde haciz vardı, kimisinin arabasının üzerinde haciz vardı. Kimisinin banka hesapları blokeydi. Sigorta hacizleri, vergi hacizleri ‘ne yaparız?’ dedik.El birliğiyle bütün şehir, bütün. Edirnespor'un gerçek Edirnespor'un o geçmiş borçlarını adeta iğneyle kuyu kazar gibi adım adım adım adım temizledik. Bugün geldiğimiz noktada bu yıl üçüncü yıl, iki yıldır üçüncü lig’de mücadele ediyoruz. Bazen üstlere çıkıyoruz, bazen ortalara düşüyoruz ama hiç düşme çizgisine gelmedik. Oralara gelmedik. Kuşkusuz az önce de konuşmanın başında söylediğim gibi Edirnespor'un artık bütün Edirnelilerin beklediği, taraftarın beklediği futbola gönül versin, vermesin tüm Edirnelilerin arzu duyduğu Edirnespor’un sportif başarılarının ülke geneline yayılması isteği var. Bu ihtiyaç var. Edirnespor'un başarılarının sadece Edirne'de duyulacağı, kutlanacağı bir dönem değil, daha ülke genelinde isminin duyulacağı, alkışlanacağı her hafta sonu spor programlarında isminin anılacağı bir aşamaya geçmemiz gerekiyor”dedi.

Başkan Gürkan’ın konuşmasının ardından tek liste ile seçime giren iş insanı Nabi Kırmızı kürsüye gelerek konuşmasını yaptı. Kırmızı konuşmasında Edirnespor’u süper lig’de Türkiye’nin konuşacağı iddiasında bulunarak “Edirne herkesin gönlünde Osmanlı'ya yıllarca başkent etmiş bir kentimiz. Herkesin en azından gelip ciğerini yemiş, buradan geçmiş, yurt dışına gitmiş bir kentimiz. Gerek ticaret yapmışız, gerek dostlar edinmişiz, gelmişiz, gitmişiz. Bir de şöyle bir durum var. Ben Urfaspor asbaşkanlığı yaptım. Türkiye'nin bir sınırıydı. Şimdi kısmet oldu. Türkiye'nin yine bir sınırında bu görev bize layık görüldü. Bu anlamda da inşallah elimizden geleni yapacağımıza inanmanızı istiyorum. Başkanımın dediği gibi Edirnespor hak ettiği yerde değil, hak ettiği ligde değil. Hak ettiği lige çıkmamız için biz elimizden geleni gerçekten fazlasıyla yapmaya gayret edeceğimize hepinize söz veriyorum”dedi.

Edirsepor’u hak ettiği yere çıkartmak için gayret edeceklerinin altını çizen Kırmızı “Edirnespor'u hak ettiği lige doğru çıkartmaya gayret edeceğiz diyeceğim ama çıkartacağız inşallah. Tesisleşme planımız var. Gerçekten yine Edirnespor'a yakışmayan bir stadımız. Uzun vadede inşallah başkanımın dediği gibi Süper Lig'de Edirnespor'u Türkiye konuşmuş olacaktır. Türkiye'yi konuşturacağız” dedi.

Daha sonra ise kulübün yeni yönetimi basının karşısına çıkarılarak fotoğraf çektirildi. Yeni yönetim ise şu isimlerden oluştu.

Nabi Kırmızı, Alaaddin Uğur, Hakan İşçan, S. Neval Bağdaş, Feridun Geçgel, Mehmet Çavuş, Veysel Kahveciler, Kemal Kılıç, Ümit Kaya, Levent Özkan, Adem Yetişken, Ayhan Dinç, Cenk Benakman, Cem Ertek, Ersan Sivrikaya, Hasan Berk Şahin, İlhan Güçyener, Mert Seyyar, Yavuz Arslan, Yalçın Günal, Saner Mutlu, Onur Yaren Ayaydın, Onur Aydın, Tolga Hekimoğlu ,Mehmet Emin Altuntaş, Bülent İlhan, Güçhan Sanal, Samet Kahraman, Kutay Özköse, Engin Yağcılar, Burak Kırmızı, Tahsin Tabak.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30