banner137
banner25

Kırbiç "ilerleyen günlerde fiyat revize edilebilir!"

2019 yılında gerçekleşen genel kurul sonrasında 4 yıl süreliğine göreve gelen Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akgün’ün geçtiğimiz günlerde açıklanan ayçiçeği fiyatına bağlı olarak görevi yönetim kurulu üyesi Şafak Kırbiç’e bırakmasının ardından bugün Kırbiç bir açıklama yaparak kamuoyunda yer alan yerli yersiz haberlere açıklık getirdi.

Trakya Birlik Genel Müdürlüğü’nde yapılan açıklamada konuşan yeni yönetim kurulu başkanı Şafak Kırbiç 14 Eylül'de yönetim kurulu kararıyla kendi aralarında bir görev değişikliği yaşandığını, görevden almanın söz konusu olmadığını söyledi.

“Kooperatiflerimizde zaman zaman görev değişiklikleri olur” diyen Kırbiç “bunlar yönetim kurulunun kendi arasında aldığı karardır,olağan bir şeydir. Çokta büyütülecek bir şey değildir. Görevimize devam ediyoruz”ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin görev değişikliğinin açıklanan avans fiyat konusu ile alakalı olup olmadığı sorusuna ise “ avans fiyat konusu etken olmuş olabilir ama bu işin etkili yönü değildir. Yönetim kurulu arasından bu tip tartışmalar elbet ki olabilir. Bunlar her yerde oluşan tablolar, ondan da olmuş olabilir ama yönetim kurlumuz uygun gördü bizi bu göreve. Bizde laiki ile yapmaya çalışacağız”şeklinde konuştu.

Açıklanan fiyatın düşük olmadığını,beklentileri karşıladığını ifade eden Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Kırbiç “birlik yönetimi olarak 2 aydan beri Bakanlıkta, milletvekilleriyle, Meclis Başkanımızla bu konuda çalışmalarımız yapıldı. Gümrük vergilerinin tamamı konulmasa da en azından bir miktarının konulmasıyla ilgili konuşuldu ancak hükümetimiz ve yetkililer bu konuda fiyatların çok düşük olmayacağıyla ilgili bize teyit ettiler. Baktığımızda piyasaların da ilk zamanlardaki fiyatların biraz üzerine çıktı. Gümrük vergisi konmadığında daha düşük olacağı kanaatindeydik. Ancak daha sonra biraz toparlanma oldu”dedi.

İlerleyen günlerde fiyatlarda geçtiğimiz yıllarda odluğu gibi bir revize veya destekleme açıklaması yapılabileceğini de ifade eden Kırbiç “bizim sıkıntımız fiyatların yükselmesinden değil, düşmesi Trakya Birliği sıkıntıya sokar. İnşallah öyle bir tablo olmaz. Şu anda hasadın en yoğun günleri devam etmekte. Avans alım fiyatını açıkladık. Geçen sene 2 kere revize edilmişti fiyatlar. Bu sene de fiyatlar yukarıya giderse yine bir fiyat oluşumu olabilir. Bunun için bir şey söylemek henüz erken. İnşallah yukarıya gider ve biz de üreticimizi memnun edecek bir rakam oluştururuz”diyerek İki yıl öncesine bakılarak ayçiçeğinde yüzde 100'ün üzerinde bir zam gerçekleştiğini, desteklemelerle ilgili Bakanlığa iletilen raporlar dahilinde bir çalışma yapılabileceğini belirtti.

Ayçiçeği ekim alanlarının yapılacak desteklemelerle arttırılmasının mümkün olduğunu ve ülke ihtiyacının yaklaşık yüzde 60-70'ini karşıladıklarını belirten Kırbiç “desteklemelerin artırılması en önemli taleplerimizden birisi. İnşallah hükümetimiz de bu yönde bir adım atar. Çünkü ekim alanlarında artma söz konusu. İnsanlarımızı bundan vazgeçirmememiz lazım. Desteklerle fiyatların insanları memnun eder hale gelmesi ile bunların talep edileceği kanaatindeyiz”dedi.

48 kooperatifin birleşiminden oluşan ve 40 bin ortağı bulunan Trakya Birlik Türkiye’nin ayçiçeği konusunda söz sahibi olan bir kuruluş konumunda bulunuyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30