banner78
banner25

Kırbiç, “2020/2021 iş yılını, yapılan doğru ticari hamlelerle başarılı bir şekilde tamamladık”

Trakya Birlik 2020-2021 iş yılını başarılı bir şekilde tamamladı. Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Kırbiç, Olağan Genel Kurul Toplantısında yaptığı konuşmada ekonomik anlamda çok dalgalı ve zor piyasa koşullarında üreticilerin alın terinin karşılığını bulması için yoğun emek sarf ettiklerini söyledi. Kırbiç, “2020/2021 iş yılını, yüksek üretim ve satış rakamları, beraberinde yapılan doğru ticari hamlelerle başarılı bir şekilde tamamladık” diyerek, ürün bedellerinin tamamının ortaklara ödendiğini, bu kapsamda 1,5 milyar lira ödeme yaptıklarını açıkladı.  
 
Trakya Birlik 2020-2021 iş yılı olağan genel kurul toplantısı Mimar Sinan Spor Salonunda yapıldı. Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Kırbiç, Genel Müdür Hakan Çalen, Yönetim Kurulu Üyeleri ve ortakların katılımıyla gerçekleşen genel kurulda 2020-2021 iş yılının değerlendirmesi yapıldı.
Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Kırbiç, yaptığı konuşmada ekonomik anlamda çok dalgalı ve zor piyasa koşullarında üreticilerin alın terinin karşılığını bulması için yoğun çaba sarf ettiklerini, bunun sonucunda iş yılını başarıyla tamamladıklarını açıkladı.

Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Kırbiç, zorlayıcı piyasa koşulları ve yüksek finansman maliyetlerine rağmen ortaklara kullandırılan kredilerde kısıtlama yapılmayarak taleplerin tamamının karşılandığını kaydetti. 
 Kırbiç, “Trakya Birlik olarak piyasada mevcut her türlü fırsat ve tehdit göz önünde tutularak sürdürülebilir işletmeciliğin temel düsturu basiretli tacir olmanın yanı sıra ortaklarımızın çıkarlarının ön planda tutulduğu 2020/2021 iş yılını, yüksek üretim ve satış rakamları beraberinde yapılan doğru ticari hamlelerle başarılı bir şekilde tamamladık. Bunu sizlerden aldığımız destek ve güvenle hep birlikte çok çalışarak sağladık. Bu vesileyle emeği geçen, destek olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.  
  
Kırbiç, Eylül ayında açıkladıkları 5 bin 100 lira avans fiyatın ardından ön alım fiyatını 5 bin 400 lira olarak belirlediklerini, randıman esaslı alımla ortakların eline ton başına 5 bin 705 lira geçtiği belirterek, ürün bedellerinin tamamının ortaklara ödendiğini açıkladı. 
Kırbiç, “Trakya Birlik olarak 14.09.2021 tarihi itibariyle 5.100 TL/ton avans fiyat açıklanmış olup bu tarih itibariyle ayçiçek mubayaamız 138.000 bin tona ulaşmış idi. Yukarı yönlü fiyat hareketlilikleri göz önüne alınarak 01.10.2021 tarihine gelindiğinde ayçiçek mubayaamız 270.000 ton seviyelerine ulaşmışken ön alım fiyatımız 5.400 TL/ton olarak belirlenmiş olup, hasat sonu itibariyle ortaklarımızdan toplam 278.465 ton ürün mubayaa edilmiştir. Randıman oranı esaslı alım ile ortaklarımızın eline ton başına 5.705.-TL geçmiş olup, 1.588.698.839 .-TL tutarındaki ürün bedelinin tamamı ortaklarımıza ödenmiştir.

Bütün faaliyet ve çalışmalarımızda en büyük önceliğimiz her zaman olduğu gibi ürünlerimizin tarladan sofralarımıza gelene kadar emeği geçen tüm paydaşlarımızın sağlığını ve iş güvenliğini korumak, tüketicilerimize sunduğumuz mamullerimizin üretimindeki yüksek standartlarımızın sürdürülebilirliğini sağlamak ve Ülkemiz için en temel tarım ürünlerinden olan yağlık ayçiçeği tohumunun üretiminde sürdürülebilirliğe destek vermektir” dedi. 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30