banner137
banner25

Kilise üniversiteye tahsis edildi!

Edirne Kaleiçi semti Mithatpaşa mahallesinde bulunan ve bir dönem İstiklal İlköğretim Okulu ek derslik binası olarak hizmet veren tarihi (Katolik) İtalyan Kilisesi bakımsızlık ve ilgisizlikten dolayı talana davetiye çıkartıyor haberimiz sonrası söz konusu binanın Trakya Üniversitesine devrinin sağlandığı bilgisine ulaştık.

Konu hakkında dün bilgisine başvurduğumuz Ak parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal binanın durumu hakkında yaptığı açıklamada “söz konusu binayı Traksev’in kullandığını biliyorum.Ama Ankara’ya geçer geçmez ilgileneceğim”cevabını vermiş ancak kısa süre içinde yapmış olduğu araştırma sonrasında tarafımıza bilgi vererek Kilisenin Trakya Üniversitesi’ne tahsisinin gerçekleştiğini öğrendiği bilgisini ulaştırdı.

Verilen bilgiye göre “Trakya Üniversitesinin 23.09.2020 gün ve 188394 sayılı yazısı ile İtalyan Kilisesi ve müştemilatının eğitim öğretim hizmetlerinde kullanılmak üzere tahsis edilmesinin talep edilmesi sonrasında konu Vakıflar Genel Müdürlüğünce değerlendirilmiş ve Vakıflar Meclisinin 31.05.2021 tarih ve 208/216 kararıyla yapı 10 yıllığına Trakya Üniversitesine tahsis edilmiştir. Buna istinaden 01.06.2021 tarihinde İtalyan Kilisesi ve müştemilatı Trakya Üniversitesine teslim edilmiştir”denildi.

Söz konusu binanın üniversite tarafından Mimarlık Bölümü olarak kullanılacağı ve semte ayrı bir değer katacağı ifade ediliyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30