banner137
banner25

Kılıç “Enez’e çöp aktarma istasyonu kurmak zorundayız!”

CHP’nin Enez İl Genel meclis Üyesi Şenol Kılıç Enez merkez olmak üzere bu ilçeye bağlı tatil beldelerinde yaşanan katı atık sorununun bir an önce çözümlenmesi gerektiğini, aksi halde çevre kirliliği başta olmak üzere diğer sorunları da beraberinde getireceğini belirtti.

Enez konusunda her zaman yapıcı eleştirileri olan ve devletin kademelerinin böylesi önemli bir turizm beldesine gerekli hassasiyeti fazlasıyla göstermesi gerektiğini her fırsatta dile getiren Şenol Kılıç; 60-70 km uzunluğunda sahil şeridi olan Saros körfezinin 40-45 km’lik kısmının Enez sorumluluğunda olduğunu ve bunlara bağlı 6 adet beldenin bulunduğunu ve katı atıkların taşınması ile ilgili sorunlar yaşandığını kaydetti.

Beldelere ulaşımın sağlandığı yolların İl Özel İdaresi Sorumluluğunda yapıldığını ancak Karaincirli sahil yolunun yapılmadığını, bırakıldığını söyleyen Kılıç “o yol stabilize mutlaka yapılması gerekli artık. Orada da ciddi anlamda bir nüfus yoğunluğu oluşmakta. Diğer taraf sahil yolu birinci kat asfaltını yaptık,Sultaniçe, Büyük Evren sahil yolunun ikinci kat asfaltını yaptık. İl Özel idaresi olarak sahil yollarında gayet güzel işlere imza attık. Kararincirli sahil yolunun artık mutlaka yetişmesi gerekir”dedi.

Saros körfezinin Marmara’da yaşanan müsilaj sorunu sonrası yoğun ilgi gördüğünü ve bunu bu yıl gördüklerini belirten Kılıç; “Marmara’da ki müsilaj olayından sonra nüfus yoğunluğu her geçen gün artmakta. Bu senede gördük,gittikçe bir turizm akını var. Bu kadar inanın çöpünün GÜNEKAP tesislerine taşınması mümkün değil. Sadece tek aktarma istasyonu Yayla Koruk’lunun oraya yapılması düşünülen yer bizim ihtiyacımızı karşılamaz. Bu yüzden biz Saros’u temiz tutmak istiyorsak, temiz çevre yaratmak istiyorsak vakit geçirmeden, mutlaka Enez bölgesinde bir çöp aktarma istasyonu kurmak zorundayız. Bu çok ciddi bir sorun,gittikçe bu sorun daha da büyüyecek”dedi.

Enez balıkçı barınağı ve Trapez mevkiinde çok ciddi kaçak yapı olduğunu ve bunların yıkım kararı olmasına rağmen kimsenin bir şey yapmadığını ifade eden CHP İl Genel Me4clis Üyesi Kılıç; “limana baktığımızda,gümrük açılma çalışmaları devam etmekte. Mendirek çalışması da devam etmekte. Onun ihalesini Köylere Hizmet Götürme birliği olarak yaptık. 5 milyon 36 bin liralık bir ihalemizdi. Bunun iş bitim süresi 8 ay. Baktığımızda da mayıs ayı gibi çalışmalar bitmiş olacak. Bu da Enez’e bir hareketlilik getirecek bundan dolayı mutluyuz.

Diğer taraftan da Enez limanı içinde ki barakalaşma olayına da el atmamız gerekli. Burasının düzeltilmesinde fayda var”şeklinde konuştu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30