banner137
banner25

Kılıç elçiliğin görevlerini anlattı!
Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Elçi Metin Kılıç, diplomatların asli görevlerinin arasında ülkelerinin ekonomik faydalarını sağlamasının da görevininde olduğunu belirtti.
Elçi Kılıç, Edirne Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (EDSİAD) bir restoranda düzenlediği üye giriş töreninde yaptığı konuşmada, diplomatların ülkelerine ekonomik fayda sağlamak için ticaretin tamamen içinde olduklarını söyledi.
Diplomasinin, ülkelerinin güvenliklerini güvenceye almak ve ticareti kolaylaştırmak gibi iki önemli görevinin bulunduğunu vurgulayan Kılıç, şunları kaydetti:
''Diplomasinin, ülkenin bekasını sağlamaktan sonra en önemli amacı ticareti sürdürmektir. Büyükelçilerin, üretilen malları yabancı ülkelere satabilmek, buralarda pazar oluşturmak, bunun karşılığında da üretimi yapılan materyallerin ham maddelerinin geldiği ülkeleri kontrol altında tutmak gibi bir görevi de vardır. Diplomasinin, ülkenin bekasını sağlamaktan sonra en önemli amacı ticareti sürdürmektir''
Kılıç, alınan büyük projelerin arkasında görüşmeleri hızlandıran, kolaylaştıran, gerekli temas noktaları bulan, gerektiğinde rakipleri saf dışı bırakmak için bir takım yollara başvuran büyükelçilerin var olduğunu ifade etti.
Ülke menfaatleri için çeşitli girişimlerin olağan olduğunun altını çizen Elçi Metin Kılıç, ''Ülkeniz bir proje alacaksa, o projeye karar verecek insanın nelerden etkilenebileceğini biliyorsanız avantajlısınızdır'' diye konuştu.
Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilciliği'nin de büyükelçilik gibi çalışacağını söyleyen Kılıç, faaliyetlerinin büyük bir kısmını ticari ilişkileri düzenlemek, ticarete yardımcı olmak şeklinde gerçekleştireceklerini, Balkan bölgesinden başlamak üzere buradaki büyükelçiliklerin ve başkonsoloslukların aktardığı ticari bilgilerin elçiliklerinde toplanacaklarını dile getirdi.
EDSİAD Başkanı İsmet Açıkgöz de Edirne'nin rekabetçi firmalara ihtiyacının olduğunu belirtti.
EDSİAD Başkanı Açıkgöz, Elçi Kılıç'a Edirne gravürü desenli tabak hediye etti.Düzenlenen toplantıya Bulgaristan’ın Edirne Başkonsolosu Lubomir Popov’da ve Ak parti ile başkanı Müjdat kahve'de katıldı!
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30