banner78
banner25

Karatoprak "gün birlik olma günüdür!"

Yaklaşık 300 üyesi bulunan ve Edirne’de yaşayan Doğu Anadolulular tarafından 2018 yılında kurulan Edirne Doğu Anadolu Yardımlaşma Derneği üyeleri deprem bölgesine ulaştırılmak üzere ihtiyaç malzemelerinden oluşan koliler hazırlayarak kendi araçları ile yola çıktılar.

Edirne’de genellikle inşaat işleri ile uğraşan kişilerden oluşan dernek üyeleri yaşanan deprem felaketi sonrası “ne yapabiliriz?” düşüncesiyle dernek binasında toplanarak kısa sürede yapılacakları masayı yatırdılar. TV ekranlarından yaşananları çaresizlik içerisinde izleyen ve bir şey yapamamanın verdiği üzüntü ile adeta kahrolan dernek üyeleri aldıkları bir kararla ilk olarak Edirne Valiliği ve Belediye tarafından oluşturulan yardım toplama merkezlerine kısa sürede çok sayıda ihtiyaç malzemesini ulaştırarak önemli bir katkıda bulundular. Bununla da yetinmeyen dernek üyeleri bölgeye ulaştırılmak üzere oluşturdukları bir ekip ile gıda malzemeleri satın alarak yola çıkaracakları ekibin araçlarına koyarak Kahramanmaraş Elbistan istikametine doğru yola çıktılar.

Deprem bölgesinde en büyük ihtiyacın beton yığınlarını açmak ve göçük altında kalanlara ulaşmak için eğitimli personelin yanında demir ve beton kesme, kırma işlerinden anlayan kişiler ve bunların kırılmasında kullanılan araçları kullanabilecek personelin olması gerektiğini anlayan dernek yöneticileri kısa sürede bir arama kurtarma ekibi kurarak inşaat işlerinde kullandıkları ekipmanları ve bunları kullanacak kişileri hazırlama kararı aldılar.

Ellerinde bulunan hilti adı verilen kırıcı, kesici ve delici tüm aletlerin yanında balyoz, demir kesme makasları, jeneratör ve inşaat işlerinde kullandıkları bilumum tüm malzemeleri alan 10 kişilik ekip Edirne Valiliği ile irtibata geçerek yola çıkmak istediklerini ve koordinasyonun yapıldığı alana intikal etmek istediklerini belirttiler.

Edirne AFAD ekibinin Elbistan’da olduğunu ve araçlarının buraya intikalinin uygun olduğu cevabını alan dernek üyeleri tamamlanan hazırlıklar sonrasında yola koyuldular.

Yola çıkmadan önce açıklama yapan Dernek başkanı Yücel Karatoprak; “Edirne Doğu Anadolu Yardımlaşma Derneği olarak deprem bölgesine yaşanan büyük felaketten dolayı etkilenen insanlarımıza yardım etmek üzere 2 adet araç çıkartmaktayız. Yaklaşık 30-35 bin TL değerinde yiyecek, giyecek, ilk yardım malzemesi göndermekteyiz. Bununla beraber 10 kişiden oluşan ve bu işten anlayan usta olan insanımızı kesici, kırıcı malzemelerimizle beraber göndermekteyiz.”diyerek herkese bir çağrıda bulundu ve “buradan herkese seslenmek istiyorum. Gün ayrı gayrı olma günü değildir. Gün birlik olma günüdür. Gün müştereklerimizi çoğaltma günüdür. Gün tek nefes olma günüdür. Gün orada şu anda zorlukta olan, depremi yaşayan, göçük altında olan, binaların altında olan insanlarımıza el atma günüdür. Bizler bir dakika bir saat soğukta duramıyorken, o insanlar şu anda göçük altında, o insanlar şu anda binaların altında belki elleri, belki ayakları, belki boyunları sıkışmış durumda. Rabbim bu insanlara yardım etsin. Bizler de Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu gönderdiğimiz ilk sefer daha sonra bu yardımları yapmaya elimizden geldiğince devam edeceğiz. Allah hepinizden razı olsun. Böyle büyük bir sıkıntıyı, böyle bir belayı, böyle bir afeti bir daha göstermesin”dedi.

Edirne’de günlük işleri inşaat olan ve konusunda adeta uzmanlaşmış olan kişileri özellikle seçtiklerini belirten dernek başkanı Karatoprak “arkadaşlarımızın büyük çoğunluğu usta. Özellikle gönderdiğimiz arkadaşlar teknik bakımdan bu işleri bilen, bu işlerde uzmanlaşmış arkadaşlarımız. Arkadaşlarımızla beraber kendilerine yardımcı olacak el aletleri, özellikle elektrik yoktur diye düşünerek kesici, kırıcı malzemelerle beraber gönderiyoruz. Daha sonra yeni grup, yeni ekipler oluşturulup tekrar gönderilecektir. Bütün bunları yaparken valiliğimizle AFAD'la koordine içerisinde hareket ediyoruz. Tekrar toplanıp yeni gruplar oluşturduğumuz zaman tekrar arkadaşlarımızı göndereceğiz”şeklinde konuştu.

Elbistan’a giden ekipte Edirne’de inşaat işlerinde çalışan ehil kişiler Mikail Koç, Yakup Şimşek, Nihat Çiftçi, Burhan Ertek, Ozan Yıldız, Cuma Şimşek, Ferit Yaman, Yakup Özer,

Nimet Şimşek, Mahmut Çaylak bulunuyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Abdurrahman Yaray 8 ay önce

Tebrik ve taktir ediyorum. Allah razı olsun, Allah işlerini rast getirsin.

banner30