banner137
banner25

Kapalı yüzme havuzu miadını doldurdu!

1986 yılında Edirne’nin ilk yarı olimpik 25 metrelik 5 kulvarlı havuzu olarak faaliyete geçen ve sayısız sporcunun yetişmesine vesile olarak Türkiye,Avrupa ve Dünya çapında milli sporcular yetiştirerek derecelerin elde edilmesini sağlayan Fatih Sultan Mehmed Kapalı Yüzme salonu kullanım ömrünü yitirdiği için yıkılacak.

Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan havuzun zaman içinde kullanıma maruz koşullardan dolayı bazı yerlerinde sorunlar baş göstermesi ile en son kapsamlı onarım 210 bin 535 TL bedelle 2014 tarihinde yapılarak hizmete kazandırılmıştı.

Aradan geçen zaman içinde dünya standartlarında yeni bir havuzun Edirne gençliğine ve sporcularına Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kazandırılmasının ardından hükmünü yitiren ve yapılan depreme dayanıklılık testlerinde de sınıfı geçemeyen Fatih Sultan Mehmed Kapalı Yüzme havuzu bundan böyle güreş sporuna hizmet verecek.

Yetkililerden edinilen bilgiye göre depreme dayanıklı olmadığı belirlenen ve Bakanlık tarafından yıkılmasına karar verilen Fatih Sultan Mehmet Yüzme Havuzu’nda yıkım çalışmalarının kısa bir süre önce başladığı belirtildi.

Yıkım çalışmalarının 45-50 gün içerisinde tamamlanacağını belirten yetkililer yıkılan havuzun yerine 4 minderden oluşan Güreş Antrenman Merkezi binasının yapılacağını ifade ettiler.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30