Edirne’de uzun yıllar kamyon garajı olarak faaliyet gösteren alanın boşaltılmasının istenmesi sonrasında kamyoncu esnafı ortada kaldı.
Bir süredir yapılan yazışmalar ve karşılıklı görüşmelerle var olan kamyon garajının Ulaştırma Bakanlığı’na ait bir arazide olmasından tahliyesi istenmekteydi.
Edirne Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi tarafından 20 yıldır işletilen ve şehir dışında bulunan kamyon garajı hızlı tren projesi dahilinde inşaat sahası içinde kaldığından dolayı bir başka yere taşınması gündeme geldi.Yapılan görüşmeler neticesinde Valilik ve belediye tarafından yer gösterilmemesi ve ilgilenilmemesi üzerine kamyoncular var olan yerlerini boşaltarak beklemeye başladılar.
Büyük araçların şehir içine girmesinin yasak olması, nakliye için gelen kamyoncuların araçlarını park edecek yer bulamamasının büyük sorunlar yaratacağını belirten Edirne Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ahmet Erginler, “Bu alan 20 yıl önce geldiğimizde bataklıktı. Kendi imkanlarımızla bu hale getirdik. Şimdi bu alana Devlet Demir Yollarının yapmış olduğu ‘Hızlı Tren Projesi’ kapsamında bir kum yükleme rampası yapılacak. Aslında hızlı tren ile bir alakası yok. Bu sebepten ötürü bizi buradan çıkartıyorlar. Biz nereye gideceğimizi bilmiyoruz. Şu an araçlarımızın yüzde 90 işte ama hala çok sayıda aracımız var. Özellikle hafta sonu bu alan araç, tır ve kamyonları alacak kapasitede değil. Şu anda ne Valilik nede Belediye Başkanlığı bize bir yer göstermedi. Bu araçları nereye çekeceğimizi bilmiyoruz. Yollara, şehir içine, trafiğe girmek zaten sıkıntılı ve yasak. Kamyoncu esnafı Edirne’de mağdur. Sadece Edirneli esnaf değil Türkiye’nin dört bir yanından yük geliyor ve o misafir araçların da park edebilecekleri bir yer yok”dedi.
Daha önce Milli Emlak’a ait olduğu için sorun yaşamayan ancak arazinin Devlet Demir Yollarına devri ile sorunlar yaşamaya başlayan kamyoncu esnafı alanda işgalci konumunda bulunan kamyonculara gerek geçmiş yıllara ait gerekse son 2 yıla ait kira bedelini yansıtmalarıda kamyoncu esnafını kara kara düşündürüyor.Söz konusu devirden haberleri olmadığını tahliye yazısı geldikten sonra haberleri olduğunu söyleyen kamyoncular, “Bu alan Hazine Bakanlığına aitti fakat bizim haberimiz dışında Devlet Demir Yollarına geçiş yapmış. Yaklaşık 2 yıl önce değişmiş fakat bize bunu 1,5 yıl sonra haber verdiler ve biz bu sebepten dolayı devlete 400 bin lira kadar kira ücreti borçlandık. Kamyoncuların bu parayı ödemesi gibi bir şey söz konusu değil. Kamyoncular günlük çalışan ve kazanan insanlar. Bu iş bizi aşıyor”dediler.