banner78
banner25

Kalkan “altın uykusundan uyandı!”

Altına yatırım yapan yatırımcıların 45 gündür asık olan yüzleri nihayet gülmeye başladı.45 gün önce gram altının 539 TL’yi görmesinin ardından inanılmaz bir düşüşle yatırımcısını üzen altın 45 günün sonunda 410 TL’ye kadar geriledi.

Hafta başı dünya piyasalarındaki hareketlere göre yön alan altın her zaman olduğu gibi düştüğü yerden hızlı bir şekilde kalkma eğilimine girerek yatırımcı için her zaman en güvenilir liman olduğunu gösterdi.

Edirne Sarraf ve Kuyumcular dernek başkanı İsmail Kalkan gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.Kalkan’ın altın piyasası için önem arz eden “altın uyuyordu artık uyandı”sözleri ile cümleye başlaması altının kısa bir sürede çıktığı en üst seviyeye geleceğini ve hatta geçeceğinin bir göstergesi olarak algılandı.

Kalkan yaptığı açıklamada “Altın bundan daha düşmez.539 liranın üstüne çıkar.Atın uyuyordu uyandı. Vatandaş altına yatırım yapmaya devam etmeli. Gücü nispetinde altın almalı. Altın şuan görebileceği dibi gördü artık yukarıya doğru yavaş yavaş gitmeye devam ediyor ve edecektir. Dünyada olan bir sürü olumsuzluklar altını etkileyen unsurlardır. Covid-19 pandemisinin ne olacağı belirsizliği altına ayrı bir etken”diyerek altının en dip noktada seyrettiğini ancak artık artış yönünde hareketliliğin başlayacağını kaydetti.

Kalkan “Altın şuan dip seviyede diyebiliriz bunun daha dibi yok. Gram altın şuan 420 TL. Altın 539 liradan buralara geldi. Bundan sonra küçük adımlarla çıkar. Her zaman gördüğü yerin üstüne çıkar altın. Bugüne geldiği 539 liranın da üstüne de çıkar.”ifadelerini kullandı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30