banner137
banner25

Kakava'ya davul zurnalı davet!

Edirne’de her yıl kutulanan ve Edirne Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen geleneksel Kakava ateşi yakılması töreni bu yıl Sarayiçi alanında geniş katılımla ve programla düzenlenecek. Pandemi nedeniyle eğlence ve benzeri etkinliklere iki yıl ara verilen ve sembolik olarak yakılan geleneksel Kakava ateşi bu yıl il protokolü ve vatandaşların yoğun katılımıyla yakılacak.

Yaşatılan bir ritüel olarak bilinen ve geçmişi binlerce yıla dayanan Kakava Hıdırellez Şenlikleri öncesinde Edirne sokakları da Romanların Çeribaşı ve davul zurna ekibi ile şenlendi. Çeribaşı Hamdi Kopça ve ekibi Edirne caddelerinde dolaşarak vatandaşları ve esnafı 5-6 Mayıs tarihlerinde kutlanacak olan şenliklere davet etti.

Davul zurna eşliğinde gezen Çeribaşı Hamdi Kopça pandemi nedeniyle yaşanan ayrılıktan dolayı etkinlik yapamadıklarını ve bu yıl aranın ardından ilk defa sokağa çıkarak davetlerini gerçekleştirdiklerini belirtti. Şu an 68 yaşında olan ve 25 yaşından buyana Çeribaşı olduğunu belirten Hamdi Kopça “uzun bir süre ayrı kaldık.Benim çocuklarım arkamda gezer bizde davet ederiz. 25 yaşından buyana çalışıyorum. Biraz kaldım ama toparlayacağım kendimi. Turistler gelir bizim evin içine kadar misafir ederiz”diyerek davetiyesini gösterdi.

Edirne Belediyesi'nin düzenlediği Kakava Hıdırellez Şenlikleri, 5 Mayıs'ta, Sarayiçi'nde öğlen saatlerinde Kakava ateşinin yakılması ve çeşitli etkinliklerle başlayacak. Her yıl binlerce kişinin katıldığı büyük organizasyonunu bu yıl daha da coşkulu ve geniş katılımlı kalabalıkla yapılması bekleniyor.

Kakava ateşinin yakılması ve eğlencenin ardından Romanların sabaha kadar eğleneceği ve sabahın ilk ışıklarıyla Tunca nehrinin serin sularına girerek günahlardan arındığı ritüel de böylelikle yeniden gerçekleşmiş olacak.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30