banner78
banner25

Kadınlar tek çatı altında!
Edirne'de ''İlhan Koman Kültür Merkezi ve Kadın Evi'' düzenlenen törenle açıldı.
Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi açılış öncesi yaptığı konuşmada, 2009 seçimleri öncesi kadınlardan büyük destek gördüğünü söyledi.
Toplumda kadınlarla konuşma ve anlaşmanın kolay olduğunu anlatan Sedefçi, iyi niyetle cevap verildiği zaman kadınların insanı baş tacı yaptığını ifade etti.
Evin asıl reisinin kadın olduğunu vurgulayan Sedefçi, ''Kadınların her şeyin önünde bir değeri vardır ancak siyasette gerçek değerlerini bulamıyorlar. Kadınlarımız İlhan Koman Kültür Merkezi ve Kadın Evi gibi merkezlerde vakit geçirerek kendilerini gösterecek ve fazlasıyla değer bulacaktır. Kolaycı olmak değil önemli olan zoru başarmaktır. Kadınlarda da bu güç mevcuttur'' diye konuştu.

-''İngiliz hükümeti kadınlara yönelik projeler üretiyor''-

İngiliz Büyükelçiliği Diplomatı ve Göç Politikaları Sorumlusu Martin Wospe de, elçiliğinin insan hakları projelerine destek vermekten memnuniyet duyduğunu söyledi.
İngiliz hükümetinin 2003 yılından bu yana Türkiye'de kadınlara yönelik çeşitli projeler ürettiğini anlatan Wospe, ''İngiltere hükümeti tarafından desteklenen özellikle kadın, çocuk ve engelli gibi toplumun dezavantajlı kesimlerine yönelik projeler, olumlu toplumsal değişimlere katkıda bulunarak AB uyum sürecine yönelik reformları destekliyor'' dedi.
Wospe, bu tür ekinliklerin toplumu kaynaştırdığını kaydetti.
Edirne Kültür Merkezi Derneği Üyesi Şahide Ağaoğlu da, açılışı yapılacak merkezle birlikte kadının yaşamın içerisinde daha fazla yer alacağını söyledi. Kadınların kendi evi diyebileceği bir yer açıldığını ifade eden Ağaoğlu, ''Kadınlar ırk, dil, din ayrımı olmaksızın kendi evlerini edindi. Bu konuda bize yardımcı olan herkese teşekkür ederim'' dedi.
Konuşmaların ardından Sedefçi, Wospe ve kadınlar kurdele keserek açılışı gerçekleştirdi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30