banner137
banner25

Japon turistler Selimiye'yi dolaşamadıkları için üzgün!

1 aylık Türkiye ziyareti kapsamında Japonya’dan Türkiye’ye gelen iki üniversite öğrencisi Edirne’ye gelerek tarihi ve turistik yerleri dolaşma fırsatı buldu.

Japonya’daki bir üniversitede sosyoloji okuyan ve bu kapsamda ilk olarak Ankara,İstanbul ve İzmir’e gelen Yotaro Kawauchi ve Nozomı Akaike isimli iki öğrenci 4 günlük Edirne ziyareti için Mimar Sinan’ın ustalık eseri Selimiye Cami ve diğer turistik yerleri gezdi.Gezdiklerini sosyal medya hesabı üzerinden paylaşan ve hazırlayacakları bir çalışmada toplayacakların belirten iki öğrenci Türkiye’ye hayran kaldıklarını ve en çok Mimar Sinan’ın eseri Selimiye caminde büyülendiklerini belirtti.

Selimiye caminin restorasyonda olmasının kendilerini üzdüğünü ve detaylı bir görsel için bir daha gelme imkanlarının olamayacağını söyleyen Japon gezginler,kendilerini en çok içeriden gelen seslerin rahatsız ettiğini ve şaşkınlık içinde olduklarını belirttiler.

Ülkelerinden yurtdışına seyahat etmek için çıktıklarını belirten Yotaro Kawauchi “Yaklaşık 1 ay Türkiye’de kalacağız. Edirne’de dört gündür kalıyoruz. Bugün Edirne’den ayrılıp Ankara’ya geçeceğiz. Japonya’dan geliyoruz. İkimiz de Japonya da üniversite okuyoruz. Edirne’yi çok sevdik. Selimiye Camii’si oldukça büyük ve gösterişli.” dedi.

Japon turist Nozomı Akaike ise İstanbul, İzmir, Pamukkale, Edirne ve Ankara’yı gezmeyi hedeflediklerini belirterek “1 ay Türkiye’de kalacağız. O süreçte bu şehirleri ve Edirne’yi gezeceğiz. Edirne’ye Selimiye’yi görmek için geldik. Restorasyonda olduğu için çok fazla ses vardı fakat oldukça güzeldi.” İfadelerini kullandı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30