banner137
banner25

İYİ Partili Demir "Devletin idaresinde ciddiyetsizliğin olduğunu görüyoruz!"

İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, dövizin artışıyla beraber vatandaşın her geçen gün fakirleştiğini söyledi.

Asgari ücret açıklamasının yüzde 50’lik bir artışla vatandaşı sevindirdiğini ancak 3 gün içince yüzde 10 eridiğini belirten il başkanı Demir; söz konusu ücretin en az 4 ayda bir revize edilmesi gerektiğin kaydetti.

Partisinin il binasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan İYİ Parti İl Başkanı Erkem Demir asgari ücret açıklamasına ve ekonomik duruma dair değerlendirmelerde bulundu.İYİ Parti olarak dur durak bilmeden çalıştıklarını ve Edirne ili olarak İYİ Partiye gönül verenlerin sayısının her geçen gün artığını belirten İl Başkanı Demir “ Bir asgari ücret açıklaması yapıldı. 4 bin 253 lira belirlendi. Hemen 3 gün sonra asgari ücret yüzde 10 eridi. İlk etapta yüzde 50 artış olduğu söyleniyor ama bir önceki asgari ücretle karşılaştırdığımız zaman ekmeğe vurduğumuzda, vatandaşın ekmeğinin elinden alındığını görüyoruz”dedi.

Yapılan zammı akaryakıt örneği ile açıklayan Demir “akaryakıta vurulduğunda aynı şekilde. 2021 yılında asgari ücret 2 bin 825 lirayken alım gücü ile bugün 4 bin 250 lira alım gücü arasında yüzde 25-30’a varan bir azalma olduğunu görüyoruz. Bunun revize edilmesi lazım, diye düşünüyorum. Senenin başında belirlenen asgari ücretin senenin sona kadar devam etmesi doğru değil. En az 4 ayda bir asgari ücretin revize edilmesini öneriyoruz. Artışların karşısında verilen rakamın yeterli olmayacağını öngörüyoruz”dedi.,

Kırsaldaki vatandaşların ciddi sıkıntıları olduğunu dile getiren Demir “çok ciddi sıkıntılar var. Girdi maliyetleri yüksek. Üreticimiz maalesef ciddi sıkıntılarla karşı karşıya. Üreticiden yana hiçbir tedbir alınmıyor. Süte desteklerle verilen rakam ortada. Fakat raftaki süte baktığımız zaman da vatandaşımıza yansımadığını görüyoruz. Tarımda gübreden mazota kadar çok ciddi yükselme var. Ciddi sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. İnşallah, bunlarla ilgili tedbirler alınır diye düşünüyorum. Fakat Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 19-20 senelik süreci içerisinde devletin iyi yönetilemediğini müşahede ettik. Son 39 günlük zaman içerisinde 606 milyar TL hazineyi borçlandırdıklarını görüyoruz. Bunlar kabul edilir şeyler değiller. Devletin idaresinde ciddiyetsizliğin olduğunu görüyoruz. Mecliste bütçe görüşülüyor, Maliye Bakanı’nın olmadığını görüyoruz. Bunlar devletin ne kadar laçka bir şekilde idare edildiğini gösteriyor”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30