banner137
banner25

İYİ Partili Akalın "siyasi iktidar gidici!"

İYİ Parti İl Başkanı Ekrem Demir partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında 4 ana başlık altında topladığı konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.Açıklamalara İpsala Belediye Başkanı Abdullah Naci Ünsal, İYİ Parti Siyaset Akademisi Başkanı Prof.Dr. Mehmet Akalın, İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar da katılarak belirlenen başlık ve konular hakkında açıklama yaptılar.

İl Başkanı Demir açıklamasında yağ krizine dikkat çekerek gelecek yıl ülkede ciddi bir yağ sıkıntısı yaşanabileceğinin altını çizdi ve tedbir alınması gerektiğini kaydetti.

Ülkede ki asgari ücret konusuna da değinen Demir “4 bin 253 TL lik asgari ücret maalesef vatandaşın eline geçmeden eridi gitti. Market raf fiyatları el yakıyor,pazardaki sebze meyve fiyatları keza aynı şekilde artık dayanamıyoruz. Halkımız tükendi bitti artık. Tarım sektörü,girdilerin yüksekliğinden çiftçimiz tarlasını ekmiyor, eken ise maalesef gübre atamıyor. Fabrikalarda stok kalmadı. Bölgemizdeki yağ fabrikalarının elinde 1 aylık malı var.

Trakya Birlik’in ise Mayıs ayına kadar malı bulunmaktadır. Şuan Rusya'dan gelen ve limanlarımıza yanaşırken naklen yayına geçilen 4 gemide 6 bin 99 ton mal Türkiye'nin 1 haftalık tüketimidir”dedi.

Esas sorunun bu yıldan ziyade önümüzdeki yıl yaşanacağına dikkat çeken Demir “Türkiye’deki üretim yaklaşık 1.2 milyon tondur. İhtiyacı ise 2.5 milyon tondur.

Ukrayna yıllık üretimi 17 milyon tondur. Önümüzdeki yıl bu mal savaştan dolayı piyasada olmayacak. Türkiye'nin ihtiyacının yüzde 50 si Ukrayna, geri kalanı da Rusya ve Bulgaristan'dan karşılanmaktadır”diyerek önümüzdeki yıl yaşanacak büyük yağ krizine şimdiden tedbir alınması gerektiğini, önümüzdeki günlerde ekimi başlanacak olan ayçiçeği için geç olmadan tohum ve gübre verilerek ekim yapılacak bütün alanların ekimine teşvik edilmesi gerektiğini kaydetti.

İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar ise ülkede ki beyin göçüne dikkat çekti ve geçtiğimiz günlerde 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle partisinin grup toplantısında kürsüde konuşan bir doktordan örnek vererek “Bir doktorun Almanya da ki maliyeti 300 bin euro.Bu kadar yetişmiş doktorun dışarıya kaçmasına nasıl müsaade edersin? Nasıl dersiniz ki giderlerse gitsinler! Böyle bir zenginliği kovalamak akıl tutulmasıdır. Altın var. Üzerine tezek atıyoruz. Diyoruz ki aç ölüyoruz. İnsana yaptığınız bu yatırımı ki en zor yapılan yatırımdır. Alabilmek mümkün mü bu mantıkla? Giderlerse gitsinler. Dün çiftçiye al ananı da git dediler. Doktorlara da git diyoruz. O zaman yaptığınız şehir hastanelerinin ne kıymeti kalacak? Bir genel cerrah aramak için sokak sokak mı arayacağız”dedi.

İYİ Parti Siyaset Akademisi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akalın da partisinin siyasi çalışmalarını değerlendirdi.Genel başkan Meral Akşener ile 2 yıldır ülkeyi karış karış gezdiklerini ve Milletin, esnafın durumunu gördüklerini kaydetti.

“İYİ Parti milleti özne yapmak istiyor” diyen Akalın “Bugüne kadar maalesef milletimiz özne olmaktan çıkartılmıştır. Nasıl bir esnaf için müşteri velinimet ise siyasi partiler için de millet aynı şekilde olmalıdır. Yani velinimet olmalıdır. Maalesef 20 yıllık bir süreç içinde milletimiz özne olmaktan çıkartılmıştır.Sadece kutuplaştırılarak bu kutuplaştırılmış kesimden siyasi partiler rant sağlamışlardır. Başta siyasi iktidar olmak üzere. Kutuplaşarak kendi taraftarlarını devşirmişler, kendi taraftarlarını taraflarında tutmuşlardır. Genel Başkanımızın başlattığı bu gezilerle artık milletin sesi olmaya başlamıştır”diyerek siyasi partilerin,iktidarın sıkışmaya başladığı zaman seçim kanunun gündeme getirmeye çalıştığını, bununda siyasi iktidarın gidici olduğunu gösterdiği ifadelerine yer verdi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30