banner78
banner25

İYİ Parti’de neler oluyor?

Geçtiğimiz günlerde Edirne Belediyesi’ne ait Edirne Belediyesi Personel A.Ş.’ye İYİ Parti Meclis üyesi Duygu Şener’in müdür olarak atanmasının ardından parti içerisinde yaşanan sorunlar gelen açıklamayla netlik kazandı.

Şirket müdürü olarak atanan Duygu Şener’in yerine bir başka ismin gizlenerek atatılmaya çalışması ile başlayan yankılar ve disiplin süreci nihayet son buldu.

Hak arama mücadelesine giren ve yönetime haklılıklarını ve yapılan uygulamanın yanlışlığını göstermeye çalışan İYİ Parti’nin üç belediye meclis üyesi Necamettin Atay,Ergun Dönmez ve Duygu Şener hakkında genel merkez “kesinleşen bir karar olmamasına rağmen, parti tüzüğüne ve tüm ahlaki değer ile hukuk kurallarına aykırı olarak, İl Yönetimimiz tarafından kamuoyu nezdinde parti üzerinden menfaat sağlamak suçlama ve iftirasına maruz kalmış olsak da hak yerini bulmuş, söz konusu iftiralara karşı suçsuzluğumuz disiplin kurulları tarafından tescil olunmuştur”denildi.

Yazılı olarak yapılan açıklamada “Edirne İYİ Parti İl Yönetim Kurulu tarafından 11/01/2021 tarihinde yapılan açıklamayla, Ocak ayında yapılan Belediye Meclis toplantısında İYİ Parti Belediye Meclis üyesi Duygu ŞENER'in yönetimine seçilmesinin hem parti tüzüğü hem etik değerlere aykırı olduğu gerekçesi ile bizler Necamettin ATTAY, Ergun DÖNMEZ ve Duygu ŞENER’in disiplin kuruluna sevk edildiği kamuoyuna duyurulmuştur.

Ancak devam eden süreçte Edirne İYİ Parti İl Disiplin Kurulu tarafından yapılan değerlendirme ile Edirne İYİ Parti İl Yönetim Kurulu'nun 11/01/2021 tarih ve 2021/1 sayılı kararının reddi ile yapılan işlem ve eylemlerin disiplin suçu oluşturmadığı yönünde karar verilmiştir. Akabinde de İl Disiplin Kurulu Kararı İYİ Parti Ankara Genel Merkez Disiplin Kurulu kararı ile onanmış ve haksızlığa uğradığımız tescil olunmuştur.

Kesinleşen bir karar olmamasına rağmen, parti tüzüğüne ve tüm ahlaki değer ile hukuk kurallarına aykırı olarak, İl Yönetimimiz tarafından kamuoyu nezdinde parti üzerinden menfaat sağlamak suçlama ve iftirasına maruz kalmış olsak da hak yerini bulmuş, söz konusu iftiralara karşı suçsuzluğumuz disiplin kurulları tarafından tescil olunmuştur. Bizlere bu suçlamayı ve iftirayı yapan Edirne İYİ Parti İl Başkanlığının genel hukuka ve parti tüzüğümüze aykırı işlemlerinin parti organlarımızca reddinden sonra gereğini yapmaya davet ediyoruz.

Tüm yaşananlara rağmen bizler İYİ Parti Edirne Belediye Meclis Üyeleri olarak ilk günkü aşk ve şevkle alnımız ak, başımız dik bir şekilde İYİ Partinin ve Saygıdeğer Genel Başkanımızın sürdürdüğü politikalara bağlı olarak çalışmalarımıza devam edeceğimizi Edirne Kamuoyuna saygı ile duyururuz”denildi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30