banner137
banner25

İYİ Parti'de kazan kaldırıldı!

Edirne İYİ parti Belediye Meclis Üyesi ve Grup Başkanı Necamettin Attay; beraberindeki meclis üyeleri ile beraber bir basın toplantısı düzenleyerek İl Başkanı Ekrem Demir ve yaşanan süreç hakkında açıklamalarda bulundular.

Edirne İYİ Parti il teşkilatı ile bazı belediye meclis üyeleri arasında yaşanan gerginliğin disiplin sürecini tamamlanmasının ardından sessizliklerini bozan üç meclis üyesi İl Başkanı Ekrem Demir’in kendilerini parti genel merkezi başta olmak üzere birçok çalışmadan uzak tuttuğunu ifade ettiler.

Yaşanan durum sonrasında haklılıkları ortaya çıkan ve bu sürede il başkanının bir özür dilemesi gerektiğini savunan meclis üyeleri Necamettin Attay,Duygu Şener ve Ergun Dönmez “aradan geçen bunca süreye rağmen,şahsi ve takıntıları ile partinin seçilmiş Meclis üyelerini partinin meclis ihraç etmeye çalışan il başkanından en azından bir özür beklememize rağmen hiçbir pişmanlık ifadesi göremedik”dediler.

Sözcü olarak açıklama yapan meclis üyesi Attay “Son büyük kurultayın yapılmasından ve yetkili kurulların seçilmesi üzerinden nerede ise 2 yıla yakın zaman geçmesine rağmen,Edirne'nin pek muhterem İl başkanı Ekrem Demir her nedense genel merkeze kendi dışında kimsenin gitmesine ve temas kurmasına izin vermemektedir."Zaten disiplin kuruluna sevk ve gerekçelerinden biride buydu."Türkiye'nin bütün il teşkilatları gerek yönetim kurulu üyeleri ile gerekse ilçe başkanları ve il divan kurulu üyeleri ile defalarca Genel Başkan ve genel merkez ziyaretleri yaparken,Edirne teşkilatları tabiri caizse Edirne sınırlarına hapsedilmek istenmektedir”diyerek gerekçelerini sıraladılar.

Attay açıklamasında “Bunun gerekçesi bizce ortadadır.Sayın İl başkanı bir özgüven eksikliği içerisinde bulunmakta,eksik ve yetersizlikleri ortaya çıkmasın diye kendi dışında kimsenin siyasal temasta bulunmasına müsaade etmemekte,Edirne ilinde olanların ve yaşananların sadece kendisinin aktardığı kadarı ile bilinmesini istemektedir.Zira "Benden habersiz,ne ilçe başkanları ne de onun teşkilatları Ankara'ya gidebilir? Müsaade etmem.Gitse de Genel Başkan ile görüştürmem "diye nutuk atmasının,en büyük ilçesinde yaşananların üzerini örtmeye çalışarak,görmezden gelmesinin,işine geldiği gibi yorumlayarak aksettirmesinin başka ne anlamı olabilir?"ifadelerini kullandı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30