banner78
banner25

İtfaiye müdürü uyardı!

Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürü Erdoğan Göbel ormanların korunmasına yönelik alınan kararların geç kalınmış ve alınmış kararlar olduğunu belirterek bu tür kararların piknik sezonunun açılması ile alınması gerektiğin belirtti.

İtfaiye müdürlüğü binasında Muğla-Milas’ta meydana gelen orman yangınları için oluşturulan destek ekibini uğurlaması sonrasında gazetecilere açıklama yapan ve sorularını yanıtlayan Erdoğan Göbel “Ormanların korunması için pikniklerin yasaklanması geç kalınmış karar.Daha önceden yapılması gerekiyordu. Haziran 1 dendiği zaman, Mayıs ve Haziran ayında yangın dönemi başlamıştı.Orman alanlarının piknik alanlarının kapatılması gerekiyordu veya kontrollü bir şekilde piknik alanlarında halkımızı orada bir istirahatini yapması gerekiyordu.Biz çok geç kaldık. Ne yazık ki yangın mevsimi başladıktan sonra kapattık tabi ki bir şeye yaramadı. Şimdiden sonrada yaramayacak diye bir şey yok. Önlem önlemdir”ifadelerini kullandı.

Bireysel konut yangınları veya yaz aylarında meydana gelen yangınların bir çoğunun elektrik kontağına bağlı yangınlar olduğuna dikkat çeken Edirne İtfaiye Müdürü Erdoğan Göbel evlerdeki elektrik tesisatlarının mutlak surette ehliyetli kişiler tarafından 6 ayda bir elden geçirilmesi gerektiğini kaydetti.

Evlerinde ısıtma veya soğutma cihazı kullanacak kişilerin sistemi aktif etmeden önce elektrik tesisatlarını da kontrol ettirmeleri gerektiğini hatırlatan Göbel “şu an da yangınların çok olduğu dönemde orman yangınları, işyerleri ve bina yangınları. Bina yangınlarında vatandaşımız her zaman bilinçli olarak davranıyor ama tabi ki soğuk yerlerde yaşamlarını istiyorlar. Bunu da klimalar kullanmaları klimaları devamlı kullandıkları için elektriklerde bir voltaj düşüklüğü yükselme ve alçalma oluyor. Alçalma ve yükselmede ve elektrik kablolarını zorluyor. Bu yüzden yangına sebep veriyor. Şimdiye kadar olan meskenlerdeki ve iş yerlerindeki yangınların bir çoğu elektrik aksamından çıkan yangınlar.Her 6 ayda bir işin ehli kişiler tarafından kabloların kullanılıp, kullanılmadığının kontrolü yaptırılmalıdır. Ben halkımızı bu konuda uyarmak istiyorum; 6 ayda bir kabloların kontrollerini yaptırın”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30