banner78
banner25

İş yeri sahibi "başında olmasak koca han giderdi!"

Edirne merkez Sabuni mahallesinde bir iş yerinin bacasında oluşan alevler çevredeki esnafın müdahalesi ile kısa sürede söndürüldü.

Sabuni mahallesi Terziler sokak no 46 sayılı iş yerinde bulunan balık lokantasına gelen iş yeri sahibi Selçuk Ergüç mangalı yakmak için hazırlıklara başladı. Bu sırada çatı üzerinde bulunan bacadan alevlerin çıktığını gren çevredeki esnaf iş yeri sahibini uyararak müdahale etti. 112 ekiplerine haber verilmesi ile kısa sürede olay yerine itfaiye, sağlık ekibi ve polis gelerek gerekli tedbirleri aldı ve bacaya müdahale itfaiye ekipleri tarafında yapıldı. Olayda yaralanan olmazken iş yerinde küçük çapta maddi hasar meydana geldi.

Esnafın çatıya çıkarak yangın tüpleri ile müdahale etmesi büyük bir faciadan dönüldüğünü gösterdi. Çevresinde çok sayıda tarihi ahşap bina ve tarihi bir han bulunan ve han içerisinde boya malzemelerinin konulduğu depoların olması tehlikenin boyutunu gözler önüne serdi.

Çarşı merkezde bulunan iş yerindeki bacanın içinin dolu olması ve temizlenmemiş olması baca yangının oluşmasındaki en büyük etken olarak yorumlandı.

İş yeri sahibi Selçuk Ergüç olay sonrası yaptığı açıklamada “normal kömür yakarken bacaların dolmasından dolayı bacada biriken kurumlar tutuştu. Başında olmasak koca han giderdi”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30