banner137
banner25

İriş "Allah milletimize bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın"!

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, İstiklal Marşımızın kabulünün 100. Yılı münasebetiyle bir açıklama yaptı.

İriş, açıklamasında; “Tarih bilimi, bir milletin, bu gününe ve geleceğine yön vermek için muazzam bir veri tabanıdır. Tarih, bir övünme ve yerinme bilimi değildir. Duygusallıktan, ideolojik saplantılardan, psikolojik takıntılardan korunarak yazılan tarih, milletimizin bugününe ve yarınına muhteşem katkılar sunar” dedi.

5000 yıllık bir tarihe sahip olan milletimiz, İslam’la müşerref olduktan sonra, kurduğu devlet ve medeniyetlerle insanlığa en güzel örnekleri armağan etmiş olduğuna vurgu yapan Mustafa İriş; “bu parlak başarıların temellerine baktığımızda hak ve adalet mefhumlarının çok önemli bir yer tuttuğu görülür. Bu önemli değerler aşınmaya yüz tuttuğunda ise zayıflama ve nihayet yıkılmak mukadder olmaktadır. 17. Yüzyılda, IV. Murat ve IV. Mehmet’e danışmanlık yapan ‘Göreceli Emir Mustafa Bey’, ‘Koçi Bey risalesi’ olarak bilinen eserinde, Padişaha hitaben şunları kaydediyor:

1- Devletin gücü orduya,2- Ordunun gücü hazineye,3- Hazinenin gücü Halka,4- Halkın gücü de adalete bağlıdır, diyor” şeklinde konuştu..

Bunların durup dururken söylenmiş sözler olmadığına altını çizen İriş, “demek ki adalet başta olmak üzere değerlerde aşınmalar başlamış! Netice olarak dış dünyamızdaki gelişmeleri okuyamamışız. Halkın ihtiyaçlarını karşılamada zafiyete düşmüşüz. İlmi gelişmeleri (bir zamanlar ilim merkezi iken) takipte geri kalınca, yeterli eğitim sunamamışız. İşlerde ehliyet ve liyakate riayet azalmaya başlamış. Sonunda iç çekişmelerle birlik-beraberliğimiz zayıflayınca, mukadder akıbetimizle baş başa kalmışız. Yedi düvelin dört bir koldan saldırısı karşısında, ecdadımız destanlar yazmış ve istiklalimizi yeniden kazanmışız” açıklamasını yaptı.İstiklal Harbinde, bu muazzam mücadelenin içinde, milletimizin gür sesi olan Merhum Akif;“Arkadaş! Yurduma alçakları uğratma sakın;Siper et gövdeni, dursun bu hayâsızca akın.Doğacaktır sana va’dettiği günler Hakk’ın…Kim bilir, belki yarın… belki yarından da yakın” dizeleriyle hem halkımızı topyekûn vatan müdafaasına teşvik etmiş hem de umutsuzluk bulutlarını dağıtırken, ‘Allah milletimize bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’ niyazında bulunmuştur” vurgusunu yaptı.

“Aradan 100 yıl geçti. 12 Mart 2021 itibariyle İstiklal Marşımızın kabulünün 100. Yılına geldik. Merhum Akif’in duasını bir defa daha hatırlayalım” diyen Mustafa İriş; “Allah bu millete, bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın. Bunun için istiklalimizin, bağımsızlığımızın önem ve kıymetini idrak etmeliyiz. Devlet millet kaynaşmasını en güzel şekilde sağlamalıyız. Cumhurbaşkanı’ndan muhtara, müsteşardan, maiyet memuruna kadar, halkın idaresinde, kamu yönetiminde bulunanlar başta olmak üzere millet olarak ‘Halkı yaşat ki devlet yaşasın’ ifadesindeki gerçeği en güzel şekilde anlamalıyız. Bu yıl dönümü vesilesiyle İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif ERSOY’ a ve tüm şehit ve gazilerimize Allah’tan rahmet dileriz” dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30