banner137
banner25

İriş "AK Parti iktidarının en zayıf karnı, en başarısız alanı eğitimdir”

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş gündemi değerlendirmek üzere yaptığı basın toplantısında 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı öncesinde açıklamalarda bulunarak eğitim konusuna dikkat çekti.

İriş açıklamasında Türkiye’de eğitim konusunda ciddi sorunlar yaşandığını ve 20 yıllık AK Parti iktidarının en zayıf karnı, en başarısız alanının eğitim olduğunu belirtti.

Türkiye’de 28 milyon kişinin doğrudan eğitim ve öğretim camiası içinde yer aldığını ve bununda ülke nüfusunun üçte biri olduğunu söyleyen İriş; “19 Milyona yakın çocuğumuzun ilk-orta ve lise öğreniminde, 9 milyona yakın gencimizin üniversitelerde eğitim göreceği bir yıla giriyoruz. Nüfusumuzun 3’te 1’ini oluşturan 28 Milyon evladımız, eğitim öğretim hayatında olacaklar. Bu rakam, dünyadaki 180 devletin nüfusundan daha fazladır. (BM’ye kayıtlı 235 devletten, nüfusu 28 milyondan daha az olan 180 devlet bulunmaktadır.) Buna ilaveten, 1 Milyonu aşkın Öğretmenimiz, 180 bini aşan Akademisyen Hocamız ve yardımcı kadrolarla beraber ne büyük bir yapı oluşmaktadır. Bu sayıları konuşmaktaki maksadımız, eğitim konusunun halkımızı, hepimizi ne kadar yakından ilgilendirdiğine vurgu yapmaktır”dedi.

Medya’nın yaşadığı sorunlara da dikkat çeken İriş; “Medyamız en modern alt yapıya sahip ama bizim sesimizi yansıtmıyor”ifadelerini kullandı.

“Ülkemizde, geçmişten bugüne uygulanan eğitim öğretim sistemi; çocuklarımıza, sadece maddi bilgi yükleme üzerine kuruludur”diyen İriş; “Dünyadaki hâkim fikrî anlayışın ve fiilî düzenin, sadece ardından giderek, kendimize çok daha iyi bir medeniyet inşa edemeyiz. Bu değerlendirme sadece bizim değil, 20 yıllık AK Parti iktidarının en zayıf karnı, en başarısız alanı eğitimdir”dedi.

Eğitimi 4 ana başlık altında toplayan ve bunların üzerinde durulması gerektiğin altını ısrarla çizen İriş “1.Aile 2. Sosyal çevre (arkadaş, akraba, mahalle, iş vs ortamları) 3. Medya 4. Okul” diyen Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş “Bütün bu unsurlar; iyinin, güzelin, faydalının ve adil olanın gerçekleşip yaşanmasına katkı sağlıyorsa, görevlerini yapmış olurlar. Milletimize ve ülkemize en hayırlı hizmeti sunmuş olurlar. Aile yuvasında ebeveyn çocuklara, doğruluğu, dürüstlüğü öğretirse, azmi ve çalışkanlığı aşılarsa, tembellik, bencillik, yalancılık ve bunun gibi olumsuzluklardan korursa, sevgi, merhamet, fedakârlık, sabır gibi güzel hasletleri kazandırabilirse, özetle, güzel ahlaklı bir insan olarak yetiştirirse, aile görevini yapmış olur. Ülkemize en hayırlı hizmeti yapmış olur”dedi.

Öğretmenlerin eğitimin temel direği olduğunu belirten İriş “Öğretmen eğitimin temel direğidir. Okul binalarında kırık dökükler olsa, hatta müfredat /sistem sorunları olsa bile tıkanıklığı iyi bir öğretmen aşabilir. Bir öğretmen hem sistemden hem de okulun fiziki şartlarından çok daha önemlidir. Bundan dolayı öğretmen yetiştirilmesi konusu, titizlikle ele alınmalıdır. Öğretmenlik bilgi, becerinin yanında bir sanattır. Öğretmen olacakların seçimleri de eğitim-öğretimleri de özel olmalıdır. Çünkü gençliğin yetişmesinde öğretmenlere büyük sorumluluk düşmektedir. Diğer taraftan marifet iltifata tabidir. Külfet nimet dengesi sağlanmalıdır. Unutmayalım ki eğitimi pahalı bulanlar, bedelini ağır öderler”dedi.

Son yapılan Doğal gaz zammına ilişkin yönetilen bir soruya da cevap veren İriş; emekli bir insanın yaşanan zamlarla geçinmesinin mümkün olmadığını ifade ederek “geçinemez-sürünür. "Milletin derdi ile dertlenmek"lazım diyen İriş oturup düşünmek lazım 5-10 yerden maaş alarak bu iş olmaz bürokratları kastediyorum burada orta ve üst kademedeki yöneticilerin böyle lüks makam arabaları alarak kullanmaları olmaz Bunu toplarsak ortaya bir rakam çıkacaktır niye bu kadar lüks yapıyoruz niye Buna gerek duyuyoruz israf çok önemli gider kalemimizdir bir şeyi halkımıza anlatabilmemiz lazım problem olarak saydığımız konular gerçekte çözülmeyecek şeyler değildir asla inanmıyorum zaten inanmasak burada olmayız geçim darlığı ve benzer işsizlik konuların hepsi inanın Allah'ın izniyle rahat rahat çözülebilir hele hele günümüzde teknolojinin makinelerin ve diğer imkanların bu kadar güçlü olduğu bir zamanda bu insanlarımızın derdi sıkıntıları çektiği birçok şey minimize edilebilir Bu mümkün ama dediğim gibi hakikaten milletin derdi ile dertlenmek lazım” ifadelerini kullandı.

Doğal gaz zammının insanları etkileyeceğini de belirten İriş “herkes bütün odaları kapatacak. Bir tane oda açacak. Doğalgaz kullananlar bunu yapacak, soba kullananlar ise kontrollü yakacak. Tabii ki bu sadece bizde olduğu kadar Avrupa'da Almanya'da her yerde geçerli. Doğalgaz kısıtlamalarından dolayı bu yaşanıyor. Orada parası olsa da o sıkıntıların yaşanacağı mümkün.”dedi.

Yaşanan olaylarının çözümünün mümkün olduğunu ve olaylara ideolojik olarak yaklaşmamak gerektiğini hatırlatan İriş ,“biz ideolojik bir anlamda yaklaşmıyoruz. Bunların hepsi matematiktir. Duygusal yaklaşmıyoruz. Hepsi oturulup çözülebilecek şeylerdir. Sadece insaflı olmak lazım, empati yapıp dürüst olmak lazım. Yan yollara sapmamak lazım. Düz yoldan gidersek ülkenin kaynakları herkese yeter. Buna inanmasak konuşmayız zaten. Yeter çünkü yeter ki ilmin dürüstlüğün gerekliliğini yerine getirelim”şeklinde konuştu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30