banner78
banner25

İnşaat Sanatkarları Esnaf Odası Başkanlığına Selami Dağcı'da aday!

Edirne İnşaat Sanatkarları Esnaf Odası Başkan adayı Selami Dağcı 20 Şubat 2022 günü yapılacak olan oda seçimleri için adaylığını açıklayarak ekibini tanıttı.

Aday olma gerekçesini anlatan ve şu an yapacaklarını konuşmanın erken olduğunu belirten Dağcı;seçildikten sonra üyelerine yönelik çalışmalar yapacağını,şimdiden bunları açıklamanın bir anlamının olmadığını kaydetti.

Gazetecilerle bir araya gelen ve düzenlediği basın toplantısında konuşan Dağcı, şu ana kadar 4 aday ismin öne çıktığını,çok adaylı bir seçimin renk katarak güzellikleri ortaya çıkaracağını ifade etti.Odanın yıllar önce Marangozlar Odası olarak Nail Öz tarafından kurulduğunu ve zaman içerisinde İnşaat Sanatkarlar Odası çatısı altında birçok sektörle birleştirildiğini aktaran Dağcı “şuanda en fazla üye 147 kişiyle marangozlar odası olarak bizleriz. 21 yıldır elektrikçi arkadaşlar odada başkanlık yapmış bulunmaktadır. Bu sene istiyoruz ki biz marangozlar olarak odamıza geri dönelim. Bir dönem de biz başkanlık yapalım. Aslında dönem dönem odada bulunan emlakçı, marangoz, elektrikçi başkanlık yapsın. Sırayla herkes bu başkanlığı tatsın istiyoruz. Yola çıkma amacımız bundan ibarettir”dedi.

Hazırladıkları listede karşısına aday olarak çıkacak bir başka arkadaşı Ümit Ciğercioğulları’nın da olduğunu ancak anlaşarak beraber hareket etme kararı aldıkların belirten Dağcı “yola çıkarken de bölünmemek adına Ümit kardeşimizle birleştik. Bu birleşme kararlı olduğumuzu gösteriyor. Ümit kardeşimiz sağ olsun yaş olarak benden küçük, beni kırmadı zaten dosttuk. Burada yapmamız gereken en önemli şey, esnaflarla öncelikle birlik beraberliği sağlamaktır. En önem verdiğim konu budur. En azından 4 yıl geçti şuan bir tek benim çabamla bir fabrikaya sponsor buldum marangozları götürdüm. Elektrikçilerle birlik olup fuar düzenleyelim, Emlakçılarla da aynı şekilde. Herkes ayrışmış durumda ben birlik beraber olalım istiyorum. Kimse kafasını kaldırıp ne sorununu anlatabiliyor ne de başka bir şey yapabiliyor. Yapı olarak güler yüzlü herkesi dinleyen bir insanım”dedi.

Oda seçiminin 20 Şubat 2022 tarihinde Esnaf Kefalet Salonu’nda olacağını belirten Dağcı “bizim listemize göre 640 üyemiz var. Bu yola çıkarken mevcut başkan Tezcan kardeşimle konuştum. Biz 4 yıl önce bütün marangozlar Tezcan Liznak kardeşimize destek verdik. Fakat bu dönem aynı desteği biz istedik. Lakin ‘Biz böyle bir şey düşünmüyoruz, oda bizim için önemli’ dediler. Devamında Cenk kardeşimi görüşmeye çağırdım. ‘Bir işin çıraklığını yapmadan ustalığı olmaz. Gel birlikte olalım odaya adımını at sonra devam edersin’ dedim. O da kabul etmedi. Şimdi Mustafa Tavukçu ile görüştük. Tavukçu da, ‘Odaya başkan ben olayım, milletvekili kulvarında gitmek istiyorum’ dedi. Onunla da bir birliktelik yakalayamadık. Ama hepsiyle ayrı ayrı görüştük. Biz yapıcıyız, bozucu olmadık. Şu anlık 4 aday var. Marangozlardan Ümit ve ben, telefonculardan Cenk kardeşimiz, elektrikçilerden Tezcan Liznak ve Mustafa Tavukçu aday. Başkan olmuş, olmamış önemli değil amacımız üyelere hizmet etmektir. Ama diğer adaylar teklifimizi kabul etmediler”şeklinde konuştu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30