banner137
banner25

İlk derslerini doğa da yaptılar!

Edirne Koleji’nde eğitim ve öğretim gören 1. sınıf öğrencileri ilk derslerini Doğal Yaşam Çiftliği’nde gerçekleştirdiler.

Edirne Koleji Anaokulu ve İlkokulu Müdürü Meltem Bilgin, tarafından gerçekleştirilen etkinlikte 50 kadar öğrenci havalarında güzel olmasını fırsat bilerek ilk derslerini Bosna Köy üzerinde bulunan ve içerisinde 400 civarında hayvanı olan açık hava hayvanat bahçesi statüsündeki Doğal Yaşam Çiftliği’nde yaptılar.

Doğal Yaşam Çiftliği Sahibi Selim Solmaz’ın işletmeciliğini yaptığı alana gelen minikler ilk olarak tamamen doğal ürünlerden oluşan kahvaltılarını doğal ortamlarda yaparak önce karınlarını doyurdular sonrada enerjiyi harcamak için temiz havada birbirinden farklı hayvanları tanıyarak derslerini yaptılar.

Konu hakkında açıklama yapan Edirne Koleji Anaokulu ve İlkokulu Müdürü Meltem Bilgin; “Havalar güzelken öğrencilerimiz doğal yaşam çiftliğini, doğal hayatı öğrensin istedik. Bu amaçla hem İngilizce faaliyet hem de hayvanları tanıma etkinliği olsun istedik. Doğal yaşamı öğrensinler istedik. Malum sonbahar da geliyor o yüzden öğrencilerimizle beraber sarı, kırmızı, turuncu, kahverengi renklerde giyinerek bir sonbahar festivali yaptık. Öğrencilerimiz yapraklarla bir resim etkinliği yaptılar. Bir taraftan da doğal kahvaltılarını ettiler. Bu süreçte doğal yaşam çiftliğinin sahibi bize hayvanları tanıttı. Öğrencilerimiz hayvanlar hakkında hem İngilizce hem de Türkçe bilgiye sahip olmuş oldular. Güzel, keyifli bir vakit geçirdiler.” dedi.

Doğal Yaşam Çiftliği Sahibi Selim Solmaz,ise uzun yıllar yaptığı fotoğrafçılık mesleğinden uzaklaşarak kurduğu Doğal Yaşam Çiftliğin de kendisini hayvanlara adadığını belirterek çocukların hayvan sevgisi ve iletişimine önem verdiğini, hayvan sevmeyen çocuğun yaşamında insanlarla da iletişiminin zor olacağını inandığını belirterek insan-hayvan iletişimi konusunda çalışmalar yaptığını kaydetti.

50 kadar çocuğun ilk derslerinin hayvanlar ve doğal yaşam olduğunu öğrendiğinde çok memnun olduğunu ve kendilerini evlerinde gibi ağırladıklarını belirten Solmaz “ben 8 yıldır burada yaşıyorum. 365 gün bu hayvanlarla yaşıyorum. Çiftliğimizde şu anda takriben 400 civarında hayvan var. Burada bir yaşamı insanlar ve hayvanlar kendi arasında paylaşıyor. Öyle bir denklem var. Örneğin; atımın ayağının altına bir piliç girse, atım yere basmaz; piliç geçene kadar bekler. Kışın kangal yatarken 2 tane kedi koynuna sokulur, onunla uyur. Ben çocuklara, bu evrenin sadece bize ait olmadığını, bizim dışımızdaki tüm canlıların da en az bizim kadar yaşama haklarının olduğunu, ancak seversek dünyanın güzelleşeceğini anlatmaya çalışıyorum. Bu benim yaşam felsefem. Ben 8 yılımı bunun üzerine kurdum”diyerek öğrenmenin yaşı ve sınırının olmadığını şu cümlelerle ifade etti. “Her gün bende yeni bir şeyler öğreniyorum. Bazen 8 yaşındaki küçücük çocuktan yeni bir şey öğreniyorum. Kendimi bazen çok yetkin gördüğüm konularda hiçbir şey bilmediğimi, hala çok öğrenmem gerektiğini anlıyorum, o küçücük çocuklardan. İlk 5 yıl burada ben yalnız yaşadım. Sonrasında burayı halka açmamın sebebi çocuklardı. Çocukların buradaki yaşamı görmelerini istedim. Burayı sevmeyen çocuk milyonda birdir. Çünkü çocukların çoğu buradan gitmek istemiyor.” ifadelerini kullandı.

Edirne Koleji sahibi Aslıhan Altınyaprak ise okullarında eğitim ve öğretim gören çocukların tamamının güçlü eğitim kadrosu ile hayata hazırlandığını ve doğal olan her şeyi öğrenmeleri için çaba sarf ettiklerini kaydetti.

Günümüz koşullarında teknolojinin olmazsa olmazları olduğunu, çocukların teknolojik olarak her türlü donanıma sahip olduklarını ancak temelde alması gereken eğitimlerin haricinde her şeyi birebir görerek yaşamalarının nedenli önemli olduğunu bildiklerini söyleyerek “hayat bir ders gibidir ve sizi her zaman sınava tabi tutar.Çocuklarımıza bizim verebileceğimiz şeyler önemlidir.Ancak kendilerinin aldığı eğitim her şeyin üzerindedir.Biz sadece buna ne katabilirizin derdindeyiz.Bu sabah yaptığımız etkinlikte bunlardan biri. Hem hayvanları tanıdılar, hem İngilizce ders yaptılar, doğal beslenmenin güzelliklerini gördüler, öğrendiler.Bu ve benzeri etkinliklerimizi sürdüreceğiz ki, çocuklarımızı sıkmadan, eğitimlerini sürdürelim, hayvan sevgisini aşılayalım istedik.Velilerimizle birlikte güzel bir etkinlik oldu”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30