banner78
banner25

İl Müdürü Soytürk "yoğun bir gurbetçi sezonu geçiriyoruz!"

Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk,Edirne’nin 2021 turizm sezonunu ve geleceğini değerlendirdi.

Pandemi sonrasında kısıtlamaların kalkması ile insanların yoğun bir ziyaret trafiği başlattığını ve özellikle Avrupa’da yaşayan gurbetçilerin tatillerini geçirmek için anavatana gelmesi ve geçiş güzergahında hem geliş gemde dönüşte Edirne’yi kullanmalarının Edirne’ye büyük katkı sağladığını belirterek iyi bir sezon geçirdiklerini düşündüğünü ifade etti.

Soytürk açıklamasında “Özellikle pandemi sonrası,Sağlık Bakanlığımızın hızlı aşılaması özellikle Edirne’de aşılanmada birinci olmamız, bir güven veriyor. Gurbetçi sezonunu çok iyi geçiriyoruz. Yoğun gurbetçi gelişi var. Şimdi dönüşlerimiz de var. Konaklamada gece doluluk oranlarımız yüzde yüze çıkmış durumda. Gurbetçilerimiz, tarihi kapalı çarşılara geliyorlar. Selimiye Cami’ni geziyorlar. Hele Cuma günleri, Selimiye Cami’nin dış avlusunda da yer bulmakta zorlanıyoruz. Arasta çarşısından alışveriş yapıyorlar. Gurbetçiler meşhur Edirne Tava Ciğeri’ni yemeden dönmüyorlar. Edirne kurabiyesi, badem ezmesi ve beyaz peynirle beraber. Hem yerli hem yabancı turistler özellikle Bulgar vatandaşlar da yoğun olarak gelmeye başladılar. Ben gurbetçi geliş ve dönüşlerinin Ekim ayına kadar süreceğini düşünüyorum”diyerek iyi bir sezon geçirdiklerini kaydetti.

Edirne’nin zenginliklerle dolu olduğunu ve devam eden yatırımlarla dahada iyiye gittiğini belirten il Müdürü Soytürk “Hıdırlık Tabya Çanakkale’den sonra Balkan savaşlarımızın en büyük tabyalarından biri.Bakanlığımızın en önemli yatırımı.Balkan tarih müzesi olarak fonksiyon verildi.Önümüzdeki günlerde ziyarete açılacak.Yine şehrin hemen merkezindeki eski Makedon saat kulemiz,projelendirme ve yaklaşık maliyet çalışmalarımız devam ediyor.Bir taraftan Saray içerisinde bulunan Adalet Kasrı,Saray mutfakları,Matba-ı Amire,Kum Kasrı hamamında çalışmalarımız devam ediyor.Bir taraftan Valiliğimizin şehrimizde yürüttüğü Fatih Sultan Mehmet Müzesini biliyorsunuz hizmete açtık ve günlük ortalama 200 ziyaretçi alıyor.Necmi İğe evi etnografya müzesini ziyaret açtık.Yine sayın Valimizin himayelerinde yürüttüğümüz müze çalışmalarımızı bitireceğiz.Ekim veya Kasım ayı’na kadar hepsini tamamlamayı düşünüyoruz”diyerek şehrin kültür,doğa,turizm,tarih,sanat her alanda ciddi anlamda turizm potansiyeli olduğunu ve bununda her geçen gün üzerine koyduğunu belirtti.

Bakanlıklarının ve Valiliğin yatırımları ve devam eden çalışmalarla her geçen gün ziyaretçi sayısın artacağına inandıklarını belirten Soytürk “zaten Kapıkule ve özellikle gurbetçi sezonunu yoğun yaşıyoruz.Bulgar vatandaşlarımızla yoğun bir alış veriş turizmimiz var.Şehrimizin her geçen gün bu potansiyeli artmakta ve hızlı trenin gelmesiyle artacağına inanıyorum”şeklinde konuştu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30