banner137
banner25

İl bazında tek federasyon!

Artık Federasyonları var!

31 Ekim 2021 tarihinde yapılan seçimli Genel Kurul da geçici başkan İrfan Tasmalı’dan görevi devralan Türkiye’deki ilk ve tek il bazında Federasyon olan Edirne Köy ve Mahalle Muhtarları Federasyonu Başkanı Sedat Tosun yönetim kurulu üyeleri ile birlikte gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Edirne’de 5 yıldır Federasyon kurma çalışması içinde olduklarını ve dernek çatısı altında faaliyetlerini sürdürdüklerini belirten Federasyon Başkanı Muhtar Sedat Tosun “Biz Edirne’de beş yıldır bu federasyonu kurma çabasındaydık. Vali Ekrem Canalp öncülüğünde bu çalışmalar 2021 yılında gerçekleşti. Tüm muhtarlar olarak ona sonsuz teşekkür ediyoruz. Biz köy ve mahalle muhtarlarını toplayacak dernekleri oluşturduk. Sonra da federasyon kuruldu. 31 Ekim’de genel kurulu yaptık, seçimde aday olduk ve seçildik”diyerek Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerini belirtti.

İl bazında kurulan tek federasyon olduklarını belirten Sedat Tosun “ İl bazında federasyon yalnızca Edirne’de kuruldu. Federasyon olarak 20.olmamız yanıltmasın, il bazında tekiz”dedi.

Edirne il genelinde 253 köy muhtarı 95 mahalle muhtarını temsil ettiklerini ve muhtarların sorunlarının çözümü için Federasyon çatısı altında toplandıklarını belirten Tosun “tüm muhtarların sorunları aynı. Bu sorunları federasyonumuzda toplayıp gerekli mercilere götürüp takibini yapıp en hızlı şekilde hayata geçireceğiz. STK’larla beraber çalışacağız. Valimizin önderliğinde beraber projeler yapacağız. İlk olarak tüm muhtarları aynı çatının altında toplamaya çalışacağız. Bu federasyonun tüm muhtarlara kapısı açıktır. Yalnızca muhtarlarımız değil en büyük yardımcıları azaları var. Köy muhtarlarının başarısının temellerinden biri beraber çalıştığı ekibidir. Bunları da göz ardı etmemek lazım”diyerek muhtarların bütün sorunlarıyla ilgileneceklerini söyledi.

Muhtarların federasyon çatısı altında birlikte hareket etmeleri gerektiğini söyleyen Tosun “muhtarlarımızın bütün sorunlarıyla biz ilgileneceğiz. Erişebildiğimiz yerlere biz erişeceğiz, ne sıkıntıları varsa biz her zaman göreve hazırız. Yeter ki muhtar arkadaşlarımız bizimle irtibat halinde olsunlar. Biz onları bırakmayacağız. Onlar gelmese de biz onları tek tek gezip tüm sorunları tespit edeceğiz”ifadelerini kullandı.

Köylerde özellikle alt yapı ve benzeri sorunların olduğunu çözümü için girişimlerde bulunacakları söyleyen Tosun “bütün muhtarların ortak sorunları vardır. Köyünde altyapı, içme suyu, cami, köy konağı, yol yapımı gibi bunların hepsi ortak sorunlardır. Bu sorunları da çözecek olan ilçelerde kaymakamlıklar, merkezde il özel idaresi. Ama bizim en büyük mülki amirimiz Valimizdir”diyerek genel kurul sonrası muhtarların gür sesi olduklarını belirtti ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinden tebrikler aldıklarını özellikle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan telefon aldıklarını belirtti.

Enez Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Çavuş,ise “bizim barajlarımız var sulama göletlerimiz var. Elektrik giderlerimiz çok yüksek olduğu için baya sıkıntılı dönem yaşadık. Yamaç sulama projesi var o devreye geçerse daha çok rahatlayacağız. Kurulan federasyonla da bu sorunları aşacağımıza inanıyorum” dedi.

Olağan Genel Kurul’da Yönetim Kurulu Üyeliklerine Abdullah Kemik, Nevzat Öztürk, Musa Bacı, Mustafa Çavuş, Asım Gül, Remzi Saygı ve Fatih Kıyga seçilirken Denetleme Kurulu üyeliklerine ise Önder Kurşar, Ayhan Çelik, Semih Aktan, Müjdat Uludağ ve Yavuz Çentik seçildiler.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30