banner78
banner25

İl Başkanı Av.Tekin "düşünmek eleştirmek suç olmaktan çıkarılmalıdır!"

Saadet Partisi Edirne İl teşkilatı 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle Edirne’de görev yapan gazetecilerle sabah kahvaltısında bir araya geldi.

“Basın Emekçileri Buluşması” adını verdikleri toplantıda İl Başkanı Av.Sinan Tekin partisin çalışmaları hakkında verdiği bilgilerin yanı sıra gazetecilerin yaşadığı sorunlarada dikkat çeken bir konuşma yaptı ve “düşünmek eleştirmek suç olmaktan çıkarılmalıdır”dedi.

Özel bir restoranda gazetecilerle bir araya gelen Saadet Partisi Edirne İl Teşkilatı her zaman olduğu gibi gazetecilere verdiği önemi bir kez daha gösterdi.

İlk konuşma Saadet Partisi Medya İletişim Başkanı Selim Kaya tarafından yapıldı. Edirne sunumu ardından konuşan Seklim Kaya “toplumu doğru bilgilendirme görevini yürüten gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutluyoruz. Türkiye'nin kültürel zenginliğini yansıtan medyası ne kadar etkin ve yaygın olursa ve sesi ne kadar güçlü çıkarsa demokrasimiz de o derece güçlü olacaktır. Bununla birlikte milletimizin talep ve beklentileri o derece hükümete ve devlete yansıyacaktır. Dolayısıyla medya ve özellikle gazeteciler sizler sessiz çoğunluğun sesi olmaya devam ettikçe demokrasimiz güçlenmeye devam edecektir”dedi.

Konuşmanın ardından İl Başkanı Av.Sinan Tekin bir konuşma yaparak gazetecilerin yaşadığı sorunlara dikkat çekerek “Bağımsız bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından biri Özgür bağımsız ve ilkeli bir basın anlayışıdır”dedi ve “ basın kuruluşları ve mensuplarının bazı durumlarda sansüre, baskıya şiddete ve haksız muamelelere maruz kalması kabul edilemez. Basın sektörü bu tarz yıldırma politikalarına maruz bırakılmamalıdır. Aksi takdirde basın çalışanları düşüncelerini özgürce ifade etmekten sakınacak, halkın doğru ve ilgili habere ulaşması mümkün olmayacaktır. Ambargolar, kısıtlamalar basın çalışanları üzerinden kaldırılmalı ve düşünmek eleştirmek suç olmaktan çıkarılması gerekmektedir. Ülkemizin sorunlarını ve bilgi akışını en zor ve objektif bir şekilde yetkililere ve kamuoyuna yansıtmaya çalışan tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler günü kutlu olsun”ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi olarak yaklaşan genel seçimlere ilişkinde açıklamalarda bulunan Tekin “yeni bir yılın arifesindeyiz. Seçimler için en fazla 6 ay gibi bir zaman dilimi kaldı. Saadet Partisi olarak çalışmalarımıza daha da hız verdik. Son hazırlıklarımızı da gözden geçiriyoruz. Aynı zamanda hem masa başında, hem de sahada aktif bir şekilde çalışıyoruz. Şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki, Saadet Partisi kadroları olarak biz Ruhen ve fiziken seçimlere de iktidara da hazırız”dedi.

Konuşmanın ardından kürsüye gelen Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş ise partisinin kamuoyunda yanlış anlaşıldığını, yıllarca bunun sıkıntısının çektiklerini ve bunda kendilerinin de büyük hataları olduğunu belirterek “tekrar küllerimiz üzerinde canlanmaya çalışıyoruz”şeklinde konuştu.

Konuşmasında siyasi partilerin birer rant kapısı haline dönüşmemesi gerektiğini de değinen İriş “iki ceketle siyasete giren kişi iki eski ceketle siyasetten çıkmalı”ifadelerini kullandı.

Siyasi partilerin birbirlerine düşman olmaması gerektiğinin altını çizen İriş “ düşman değil birbirlerinin rakipleridir. Çünkü kamplaştırdığınız zaman kutuplaştırdığınız zaman ortaya çıkan negatif enerji herkesi ama herkesi olumsuz etkiler. Ama bunları bir hizmet yarışı bir bayrak yarışı gibi algıladığımız zaman daha iyiyi, daha güzeli nasıl yaparızın bir mücadelesi olduğunu kabullendiğiniz zaman kendimizi ona göre konumladığınız zaman bakış açımız farklı olacaktır. Saadet Partisi bugüne kadar biz buna milli görüş diyoruz simgesel olarak bugüne kadar biz kanıtlayabildiğimizin çok daha fazlasını başkaları bizi tanıtmaya kalktı ve tanıttı. Olduğumuz gibi değil de, başkalarının olmasını arzu ettiği, öyle göstermeye arzu ettiği gibi bugüne kadar takdim ettiler. Böyle olunca da insanların doğal olarak bize mesafeleri oluştu. Biz bunu 90'lı yıllarda kırdık. O mesafeyi aştık. Yeniden bir duvar ördük, yeniden dibe indik, yeniden şimdi tekrar küllerimiz üzerinde canlanmaya çalışıyoruz”şeklinde konuştu.

Milli Görüşçülerin bir öcü gibi gösterilmeye çalıştığını belirten Genel Başkan yardımcısı İriş “milli görüşçüler sanki Saadet partililer uzaydan geldi başka varlık. Neymiş dünya değişecek! Yok böyle bir şey. Bizi tanıttıkları gibi değil de bugüne kadar Saadet Partisi'nin ne dediğini anlatmaya çalıştırabilseydik eğer burada halkı suçlamıyorum biraz yanlış yönlendirilerek kendimizi de eksik buluyorum burada. Dolayısıyla halkla biz tamamen buluşmuştuk, şimdi yeniden o bağları kurmaya çalışıyoruz. Biz değişmedik. Çünkü bizim söylediklerimiz matematikti. Matematik değişmez, halk değişmez. İki kere iki dört. Dün de 4'tü bugün de 4'tü. Şimdi biz yeniden anlanmaya çalışıyoruz. İşimiz zor mu? Evet biraz zor. Zor meydanda zaten. Onun için siyaset çok önemli bir mesele. Siyaset günübirlik hesapların basit rant arzularının ihtiraslarının çarçur edileceği tahrumar edileceği bir alan değil. Burası bir eğlence alanı değil. Siyaset ter dökme alanı, siyaset emek verme alanı ve buna gönüllü olarak katılırsanız onun bir karşılığı var. Siyaset hiçbir alana benzemiyor. Ne sanata ne ticarete benziyor. Hiçbirine benzemiyor. Bu çok büyük fedakarlık gerektiren hakikaten çok çile gerektiren bir iş. Ama bir problemimiz daha var. Bu ülkede kolay yoldan bir yere varmak, kolay yoldan köşeyi dönmek, kolay yoldan daha zengin olabilmek için alın teriyle terleyerek, emek vererek gelemeyeceği yerlere düz kontak yaparak milletin önüne geçmek. Hikaye bu. Bu doğru değil ki kardeşim. Zengin olmak istiyorsan tüccarlık yap, ihracat yap, tarım yap, alışveriş yap. Ne yaparsan yap. Burası zengin olma kapısı değil. Siyasete iki ceketle giriyorsan iki tane eskimiş ceketle çıkabiliyorsan ancak o zaman siyaset doğru yapılmış olur. Böyle olmuyor burada. Parti ayrımı yapmıyorum. Milletin 50 yıllık geleceğini konuşuyorum arkadaşlar. Onun için toplumumuzu halkımızı uyarmamız lazım”dedi.

Bu ülkede en büyük sorunun yatırımcının, düşünenin engellenmesi olduğunu söyleyen İriş; İHA ve SHA konusunda yaşanan ve kendisininde şahit olduğu olayı anlattı. İriş, Selçuk Bayraktar’ın babası ile samimi olduğunu ve ne zor şartlarda İHA projesini kabul ettirme arayışı içinde olduğun ve nasıl engellediğini bildiğini söyleyerek “bu ülkede şu anda İHA-SHA biliyorsunuz bu konularda ciddi mesafe katedildi. Bu bir gerçek ve edilmeye de devam ediyor ve seviniyoruz. Şimdi bu başarı müthiş bir başarı. Bu milletin başarısı, o kardeşlerimizin başarısı. Bu ülkenin başarısı. Bu iİHA’ları verebilmek, satabilmek için Özdemir ağabeyim hayatını verdi, rahatsız oldu ve rahmetli oldu. Bir türlü önü açılmadı. Ne zaman ki damat oldu bunlar çok normal şeyler bu hiçbir şey değil önü açıldı. Bir şey de vermediler zaten. Gerek de yok. Sadece engeller aşıldı. Bu kadar. Önü açıldı. Şimdi sadece İHA değil ekonomik sahaların her alanında tarımda, hayvancılıkta, ziraatında, ihracatında ithalatında aklınıza ne geliyorsa bütün sektörlerde eğer Devlet istese bunların önünü açsa bu ülke varlığını ona katlar”ifadelerini kullandı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30