banner137
banner25

İki teker üzerinde iki can bir beden oluyorlar!

Edirne’de asayiş ve trafik yönünden birçok olaya süratle ulaşma konusunda etkili olan Yunus Timlerine kursları tamamlandıktan sonra 12 kişilik yeni personel takviyesi yapıldı.

Artan şehir trafiğinde olaylara çabuk müdahale ve dar sokaklar başta olmak üzere araçla girilemeyecek alanlara girilerek suç ve suçlularla mücadelede etkin rol oynayan Motosikletli Yunus Timlerinin başarılarına başarı katmak amacıyla sağlanan kadro Edirne Emniyet Müdürlüğü çatısı altında tamamlanan kursları sonrasında resmi göreve çıkmak üzere mesailerine başladılar.

8 erkek 4 kadın polis memuru olmak üzere toplam 12 kişiden oluşan Yunus Tim’i adayları yaklaşık 5 hafta süren uzun ve kapsamlı eğitim sonrasında Tim’e dahil olmayı başararak kurslarını tamamladılar.

Sarayiçi alanında verilen eğitimlerini tamamladıktan sonra bugün Edirne İl Emniyet Müdürü Mustafa Alçalar’ın katılımıyla aynı alanda küçük bir gösteri sunan Yunus Timleri motosiklet üzerindeki hakimiyet ve becerilerini bir kez daha göstererek tam not aldılar.

Kendiside motosiklet kullanan ve zaman zaman şehir trafiğinde üniforması ile motosikleti üzerinde denetim ve uygulamalara katılan İl Emniyet Müdürü Mustafa Alçalar gösterinin düzenleneceği alana Baro Başkanı Av.Gökhan Karakoç ile beraber motosikletleriyle geldiler.

Motosiklet hakimiyeti, sürüş teknikleri ve iki kişinin motosiklet üzerinde nasıl uyum içerisinde çalışması gerektiği konularında eğitim alan 12 kursiyer aldıkları eğitimleri göstererek tam not aldılar.

Silah üzerinde atış, olaya müdahale gibi konularda da gösterilerini sunan Yunus Timlerine teşekkür eden İL Emniyet Müdürü Mustafa Alçalar kısa bir bilgi vererek şunları söyledi.

“kadroda çalışan polis memurlarımızdan seçtiğimiz 12 tane polis memuru 8 tanesi erkek 4 tanesi kadın polis memurları çeşitli sınavlardan geçerek bu kursa katıldılar. Bunlar hem fizik olarak seçildiler, hem de psikolojik testlerden geçtiler ve 5 hafta burada uzman eğiticiler tarafından kurs gördüler. Şu anda 5 haftayı tamamladılar başarıyla ve hepsi birer yunus polisi oldu. Bizim Edirne Emniyet Müdürlüğümüz de çalışan 16 tane Yunus polisimiz vardı. 6 tane daha yeni Yunus polisimizle beraber Edirne'de 22 tane oldu. Diğer 6 tanesi de Keşan'da görevli arkadaşlarımız. Onlar da Keşan'a gidecekler ve orada görev yapacaklar.

Hepinizin bildiği gibi polisin iki çeşit önleme görevi vardır. Birisi suçu işlenmeden önce görev yaparlar ve önlerler. Diğeri ise adli görevidir. Suç işlendikten sonra suçluları yakalar. Bu iki anlamda da bu Yunus polislerimiz çok iyi görev yapıyorlar. Sizlerin de hepinizin bildiği üzere halkında gözünde çok iyi bir yerdeler ve hepsi canla başla çalışıyor”diyerek ekibe yeni katılacak memurlara başarılar diledi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30