banner137
banner25

İftar için yer gösterdi!
Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, AK Parti'nin iftarı için Sarayiçi'ni tahsis etmeye hazır olduklarını belirtti.
Sedefçi, Edirne Belediyesi Meclis salonunda yaptığı basın toplantısında, İslam aleminin yarın idrak edeceği Kadir Gecesi'ni tebrik ettiğini söyledi.
İbadetlerin ve yardımların gizli yapılanının makbul olduğunu ifade eden Sedefçi, ''Biz yıllarca fakir, fukaraya yardımcı olduk, olmaya da devam ediyoruz. Ama bu yardımları, o fakir insanlarla biz biliyoruz. Üçüncü kişi bilmiyor. İslam açısından da en makbulünün bu olduğunu biliyorum. Bu işi ayan beyan yapmak, şova çevirmenin çok doğru olmadığını düşünüyorum'' dedi.
AK Parti'nin iftar programı için belediyeye herhangi bir izin başvurusunun olmadığını söyleyen Sedefçi, şunları kaydetti:
''CHP'nin 13 Ağustos tarihinde Saraçlar Caddesi'nde iftar yemeği vermek için talebi oldu. Saraçlar Caddesi, kültür, sanatsal ve sosyal faaliyetlerin yapıldığı bir alandır. Bu alanda bir restoran gibi iftar yemeği yapma şansımız yok. Tüm partilere eşit mesafedeyim. Benim parti ayırma lüksüm yok. AKP İl Başkanımızın 'valilikten izin alarak, biz bu yemeği Kadir Gecesi yapacağız' diye demeçleri vardı basında, üzüldüm. Valiliğin izin verme yetkisi yok. Bizden izin talebi şu ana kadar olmadı. Talep dahi olsa CHP'nin talebini reddettiğimiz gibi onların talebinin de reddine karar vereceğiz.
Buyursun, gelsin Sarayiçi'nde yapsınlar, iftar için müsait bir yer. Yıllarca, orada on binlerce Müslüman Türk kardeşimiz Bulgar zulmünde şehit oldular. Anlamlı olur. Ben Sarayiçi'ni açmaya hazırım. İftara karşı değilim. AK Parti İl Başkanlığı'na yarın akşam iftar yemeği için Sarayiçi'ni tahsis etmeye hazırız.''

-Selimiye'ye esans makinesi-

Sedefçi, özellikle yaz aylarında cemaatin kokudan şikayet etmesi nedeniyle Selimiye Camii'ne gül suyu esansı sıkan 5 makine konduğunu belirtti.
Kent merkezindeki otoparkların geçmişte bir şirket tarafından işletildiğini, bundan sonra bu otoparkları belediyenin işleteceğini ifade eden Sedefçi, ''Selimiye otoparkı ve caddelerimizi kiraya vermeyeceğiz. Kendimiz işletmeye açacağız. Caddelerimizde teknolojiyi kullanarak, belediyenin uhdesinde insan çalıştırmadan, park ücretini tahsil yoluna gideceğiz. Selimiye otoparkında da, yine birçok yerde olduğu gibi, bilgisayarlı yöntemle girerken butona basarak makbuzunu alacaksınız, çıkarken bilgisayara okutarak kaç para olduğunu öğrenip vezneye para yatırıp çıkacaksınız'' diye konuştu.
Sedefçi, Kültür ve Gençlik Merkezi Projesi hakkında da bilgi vererek, ''Kültür ve Gençlik Merkezi projemiz şu an bitmek üzere. 75. Yıl İlköğretim Okulu'nun arkasındaki alanda 4 Eylül'de plan tadilatını yapacağız. Orasını kültür merkezi alanı ilan edeceğiz planlarda. Oraya klasik bir eser, modern çağdaş binaların arasına tezat teşkil edecek bir eser yapmayı düşünüyoruz. Kültür, sanat ve gençlik merkezi olarak halka sunmak istiyoruz. Saray yavrusu yapacağız'' dedi.
Selimiye Meydan Projesi'nin UNESCO'nun alt komisyonunda olduğunu ve konuyu yakından izlediklerini bildiren Sedefçi, Kadın Lokali'nin de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda açılacağını sözlerine ekledi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30